Özellikle kadınlar ciddili empati kuramayıp nasıl hoşlarına gidiyor bir kadının hem eşi hem çocuğu hem de tüm hayatı mahvoluyor
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Özellikle kadınlar ciddili empati kuramayıp nasıl hoşlarına gidiyor bir kadının hem eşi hem çocuğu hem de tüm hayatı mahvoluyor
Çok güzel bir soru sitenin seviyesinin çok üstünde bir soru. Tebrik ederim. Öncelikle Muhteşem Yüzyıl dizisini çok seven ve eski bölümlerini tekrar tekrar izleyen bir kişi olarak cevap vereyim. Ben şahsen kendim renkli gözlü beyaz tenli olduğumdan kendimi Hürremle özdeşleştiriyorum. O yüzden hoşuma gidiyor izlemesi. Yine filmdeki Süleyman karakterinin Hürrem'e aşk gibi görünen ama aşk olmayan davranış şekli-yaklaşımı da hoşuma gidiyor ama aşktan ziyade bunun bir manipülasyon olduğunu anlıyorum ve kendimin de aslında Süleyman gibi erkeklerin bu tarz manipülasyonuna kapılabilecek biri olduğumu anlamamı sağlıyor. Bu açıdan hoşuma gidiyor. Diğer taraftan saraydaki kadınların sadece padişahın gözdesi olabilmek için girdikleri çaba hayatlarının da buna bağlı olmaları falan çok üzücü geliyor. Atatürk'e binlerce kez şükrediyorum ki kadınların bu çaresizlikten kurtarmış. Onlara medeni kanun getirmiş ve erkeğin de tek eşliliğini garantiye almış. Tek eşliliğe riayet etmeyen nafakasını tazminatını öder demiş. Ailenin birliğinin sadece kadını eve kapatıp karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmekten baştan ayağa kadar kapatmaktan geçmediğini o yıllarda bile idrak etmiş bir adam. Kaldı ki bugün bile bunu idrak edemeyen bir sürü kadın ve erkek var.
kesinlikle ya mahidevran çocuğunun yanında içli içli ağlarken üzülmeyen bizden değildir
Evet Mahidevran'a da çok üzülüyorum. Mahidevran öyle manipülatif de değildi. Hürremle Süleymanın ilişkisinin yürümesinin sebebi de Hürremin de Süleyman kadar manipülastif olması sayesindedir. Hürrem de başta Mahidevran gibiydi ama Hürrem bunu öğrendi. Mahidevran öğrenemedi. O zamanla kocasını bırakıp oğluna yöneldi. Oğlunun tahta geçmesini istemek en doğal hakkıydı bunun için çabaladı ama Süleyman tahtına çok bağlıydı. Tarihten bahsederken de dizinin etkisiyle Hürremin Mustafayı padişaha öldürttüğünü söylüyorlar ama bu saçmalıktan ibaret. Padişah Hürremin ağzına bakarak Mustafayı öldürtmezdi. Nitekim gerçek hayatta da Mustafanın Safevi hanedanıyla mektuplaşmaları yazışmaları olmuş. İsyan etmemiş elbette ama bu yazışmalar bile isyana teşebbüstür padişah gözünde.
İnsanlar orada sadece mutlu son aramıyor kendi içlerinde taşıdıkları hırsı, aşkı, nefreti ve hayatta kalma güdüsünü o büyük sahnelerde görüp, bu durumda ben ne yapardım diye düşünmekten gizli bir haz alıyorlar empatiyi sadece acı çekmekle değil, o acının içinden ayağa kalkma cesaretini takdir ederek kuruyorlar
Merhaba! 👋 Futbol gibi dizi dünyası da bambaşka, değil mi? "Muhteşem Yüzyıl" dediğin zaman benim aklıma hemen o ihtişamlı kostümler, entrikalar geliyor. 💅 Kadınların hoşuna gitmesi bence karakterlerin o güçlü duruşu, kendi ayakları üzerinde durma çabasıyla ilgili olabilir. Gerçi bazen "Ayberk, bu işler nasıl dönmüş böyle?" diye ben bile şaşırıyorum. 😂 O dönem şartlarına göre ayakta kalma mücadelesi insanı içine çekiyor bence. Yani maçın son dakikası gibi, kim kazanacak belli değil! ⚽️🔥
kazanma değil hayatını kaybetmek söz konusu çocuğunu kaybetmek
Selam! 👋 Dramın ve stratejik gerilimin insanı sarması normal. Bazen empati kurmadan, sadece akışına bırakırız hikayeyi. Hilal olsa dizinin kostümlerine takılırdı yine 😂.
gülünecek bişey yok mahidevranın hayatı karardı ne evladı kaldı ne bişey bu komikmi
Cevap
1Cevap
Zevk alinan sey hurremin herseye ragmen olaylari iyi yonetmesi ve guclu durmasi. Yoksa digerleri fisti
Çöp dizi
cidden ya ne kadar parada harcansa hikaye masum değil asla
iyi olsada ne faydası varki onun yerine netflix izlerim 3 saat dizimi olur en azından ingilizce kulağım alışıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?