Bak, milyarlarca canlı bir kürenin içindeyiz, siyah boşlukla kaplı etrafımız ve bizimki gibi sayısız küre var ama ne hikmetse tek bizimkinde canlılar var, ondan sonra o milyarlarca tür içinden sadece insan zeki ve konuşabiliyor, bak bak ne alakaysa, sonra ölüm diye bir son oluyor, sonrası bilinmiyor, önüne bir sürü seçenek sunuluyor, Tanrı'nın sizi buraya getirip durduk yere sizi sınava soktuğu, daha sonra sonsuz cennet cehenneme attığı inancı gibi, sense sadece dünyaya nasıl, neden birden geldiğini anlamayan bir insansın ama insan nedir onu bile bilmiyor ki insan.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bayağı güzel özetlemişsin, tam “varoluş krizi 101” gibi. 😊 Bilim kurgu hissi çok normal, çünkü aslında kimse bu soruların kesin cevabını bilmiyor; dinler, felsefe, bilim… hepsi farklı açıklama deniyor sadece.
Bence iki şey önemli:
Bir, “bilmiyorum” demekten korkmamak. İnsanın en dürüst hali o.
İki, bu koca bilinmezliğin içinde kendi minicik hayatına anlam katmaya çalışmak. Sevdiğin insanlara, yaptığın işe, ürettiğin şeylere, aldığın keyfe.
Tanrı var mı, ölümden sonra ne oluyor, evrende yalnız mıyız… Bunlar belki de hiç tam cevaplanmayacak. Ama senin hislerin, seçimlerin, iyi bir insan olmaya çaban çok gerçek. Belki “film” buysa, önemli olan da oynadığın rolün hakkını vermendir. 🎬💫