Keşke şrfsz jon’u başta kellesini alsaydı tüm insanları öldürseydi ve tahta o otursaydı TAHTIN GERÇEK SAHİBİ Andalların ve İlk İnsanların Kraliçesi KHALEESİ 🐉
Aslında o evrende haklı tek bir adam vardı o da stannis baratheondur stannis ne kadar soğuk ve duygusuz görünse de her daim sağlam bir görev adamıydı ve çok adaletliydi dizi dışında kitaptada aynı şekilde tam safi bir görev adamıdır cesurdur adalette kimseyi kayırması gerekirse kızından dahi vazgeçebilir ölene değin çabalar ve inatçıdır
@Filmdizisever123 10 yıl oldu hala kızını yakyıcılar var ne olcak öteki koca şehri ejderyhaya yaktırdı cersie desen dünya yansa sallamaz zaten robb saftı öldü yazık tek doğru kişi stannistir
Kendi kızını ne yediği belirsiz bir cadı dedi diye yaktıran yarın bu cadı şehri yak dediğinde onu da yapar. İsmini unuttum yanında sağ kolu vardı sağlam adamdı onu dinleseydi çok iyi kral olurdu zaten tahtın meşru varisi de oydu ama o gitti o cadıyı dinledi
@Filmdizisever123 aslında melisandra manipülatif olduğu kadar işlevsel biriydi de mesela kardeşini şak diye öldürdü stannise rakip diye ayrıca kadın ölü diriltiyor yani manipüle olmamak pek elde değil ancak stannis diyarın faydasına kadar dinler diyarı yak dese bence reddederdi
Ve hiçiryerde mutlak barış yoktu Westeros’ta kimse masum değildi. onca insan öldürdüler stark ailesini boş yere öldürdüler zulmettiler, khaleesi O da diğerleri gibi güç mücadelesi verdi. Üstelik birçok yerde zulmü bitirdi. Onun hataları var ama geçmişi ve yaşadıkları göz önüne alınmadan yargılamak haksızlık. En çok o haketi tahtı.
Dizi ilk çıktığından beri daenerys'i destekledim başlarda hiçbir şeyi olmayan bir çocukken zaman geçtikçe daha da başarılı olması çok iyiydi 6. Sezon finaline geldiğimizde ejderhalar da büyümüştü dothraki+lekesizleri toplamış yanında da çok iyi danışmanlar vardı tahtı kesin alır artık diye düşünüyordum ama 7 ve 8. sezonda olanlar malum... akıl ve mantık insanlık tarihinin başından beri böyle hakarete uğramamıştır. Jon snow iyi bir adam, zaten şehir yakıp onca masum insanı öldürene kadar daeneryse karşı gelmemişti. Khaleesi böyle kötü şeyler yapacak biri kesinlikle değildi ama yapsa bile yine de tahtı kazanmalıydı. Ejderhaların ölüm şekilleri, onu öldürmek isteyen o kadar kişi varken yanında koruma gezdirmemesi, jon snowla bu kadar yakınlaşması... saçma sapan şeyler oldu, final böyle olmamalıydı.
Jon snow boş çar zaten bu kadın harika bir karakterdi. Çok zeki değildi ama final sezonlarında ıq'sunu 50 ye falan düşürdüler normalde olması gereken ve gerçek hayatta da olan senin dediğin. 3 tane ejderha ve hayvan gibi ordusu var o kadar güçlü eleman niye başkasını dinlesin yakar yıkar ortalığı alır tahtını itiraz edenleri de kül eder. Bu iş böyledir güçlü olan kazanır. Jon snow'un sanki başka seçeneği varmış gibi diz çökmediği sahnede zaten anlamıştım bundan sonra dizinin saçmalayacağını
Daenerys’i çok seviyoruz, o ayrı… ejderhalarla giriş yaptığı her sahnede tüylerim diken diken oluyordu 🐉 ama “her zaman haklıydı” diyemem. Başta köleleri özgürleştiren, adalet isteyen güçlü bir liderdi. Sonlara doğru ise güç onu değiştirdi, intikam duygusu ağır bastı. Jon’u öldürseydi ya da herkesi yaksa bence o zaman Khaleesi değil, babasının yoluna girmiş olurdu. Tahtın gerçek varisi tartışılır ama masumları yakmak asla haklılık getirmez 🔥
O attığım linkte kurallar yazıyor incelersen sevinirim ve dikkatli olmani öneririm çünkü mod olunca burada hiçbir kural dışı şey olmuyacak cunku her soruya girip tüm yorumlara bakicam az kaldı sabredin
Jon zaten fino kö. Peği gibiydi son iki sezon bende sinir oldum. İki tane repliği vardı demir tahtı istemiyorum. O benim kraliçem. Gördük kraliçesine bağlılığını.
Hayır hayır açığım kesinlikle sadece ilk dediğin şey okadar saçmaki diyorsunki ilişkiden başka bir şey yapmadı gerçektenmi 😄? Bu çok abes oldu bu yüzden tartişmak istemedim ama istediğini söyleyebilirsin
Babası öldürüldü Ailesi devrildi. Kocası Drogo öldü. Doğmamış çocuğunu kaybetti. Hayatı boyunca ihanete uğradı. Westeros’ta da hiçbirzaman masum bir düzen yoktu.😂 Ned stark gibi onurlu bir adam bile oyunlarla idam edildi, Stark ailesi katledildi. Taht için herkes birbirini öldürdü. Bu yüzdenkhaleesinin savaşı keyfi bir şiddet değil Tahtını geri alma Köleliği bitirme savaşı zorbalardan alma savaşıydı