BATMAN: BAYKUŞLARIN PENÇESİ (BÖLÜM 1)
SAHNE 1: GOTHAM SOKAKLARI - GECE
Şehir kaotiktir. BATMAN (Bruce Wayne), bir ara sokakta köşeye sıkıştırdığı bir suçluyu sorgulamaktadır. O sırada havada bir ıslık sesi duyulur.
Aniden, çatıdan aşağı BAYKUŞ MASKELİ gizemli bir figür (PENÇE) iner. Batman daha ne olduğunu anlamadan, Pençe elindeki bıçakla suçluyu herkesin gözü önünde infaz eder.
BATMAN:
(Şaşkın ve öfkeli)
Dur! Ne yapıyorsun sen?
Pençe cevap vermez, sislerin içine karışarak duman gibi kaybolur. Uzaktan polis sirenleri duyulur. Batman suçluyu ambulansa bırakır ve hızla olay yerinden uzaklaşır.
SAHNE 2: BATMAĞARA - GECE
Bruce, maskesini çıkarmış, bilgisayar başında kayıtları incelemektedir. ALFRED elinde bir tepsiyle yaklaşır.
ALFRED:
Televizyonlar sizin bir adamı infaz ettiğinizi söylüyor, efendim. Şehir sizden korkmaya başladı.
BRUCE:
(Ekrana bakarak)
Ben yapmadım Alfred. Bak buraya... Gölgenin içinden biri çıktı. Bir baykuş...
SAHNE 3: GOTHAM ÇATILARI - GECE
Batman, gizemli katilin izini sürerken çatıların birinde o baykuş elbiseli adamı görür. Kovalamaca başlar. Pençe, imkansız bir yükseklikten aşağı atlar ve sanki hiç var olmamış gibi kaybolur. O sırada polis helikopterleri Batman’in tepesinde belirir.
POLİS TELSİZİ:
Hedef görüldü! Katil Batman çatıda! Ateş serbest!
Batman, polisle çatışmaya girmemek için bir gaz bombası patlatır ve karanlığın içine dalar.
SAHNE 4: GOTHAM YERALTI / KANALİZASYON - GECE
Bruce, araştırmaları sonucu "Baykuşlar Divanı" adında eski bir efsaneye ulaşır. İzler onu kanalizasyonun derinliklerine götürür. Batman bir tünele girer ama girdiği anda arkasındaki ağır metal kapı kapanır.
BATMAN:
(Kendi kendine)
Bir tuzak...
Batman devasa, beyaz mermerlerden yapılmış bir LABİRENTİN içindedir.
SAHNE 5: BAYKUŞLARIN LABİRENTİ - (5 GÜN SONRA)
Zaman algısı bozulmuştur. Batman sakalları uzamış, zırhı parçalanmış ve açlıktan bitkin düşmüş haldedir. Duvarlarda Gotham'ın eski ailelerinin fotoğrafları vardır. Batman halüsinasyonlar görme
SAHNE 1: GOTHAM SOKAKLARI - GECE
Şehir kaotiktir. BATMAN (Bruce Wayne), bir ara sokakta köşeye sıkıştırdığı bir suçluyu sorgulamaktadır. O sırada havada bir ıslık sesi duyulur.
Aniden, çatıdan aşağı BAYKUŞ MASKELİ gizemli bir figür (PENÇE) iner. Batman daha ne olduğunu anlamadan, Pençe elindeki bıçakla suçluyu herkesin gözü önünde infaz eder.
BATMAN:
(Şaşkın ve öfkeli)
Dur! Ne yapıyorsun sen?
Pençe cevap vermez, sislerin içine karışarak duman gibi kaybolur. Uzaktan polis sirenleri duyulur. Batman suçluyu ambulansa bırakır ve hızla olay yerinden uzaklaşır.
SAHNE 2: BATMAĞARA - GECE
Bruce, maskesini çıkarmış, bilgisayar başında kayıtları incelemektedir. ALFRED elinde bir tepsiyle yaklaşır.
ALFRED:
Televizyonlar sizin bir adamı infaz ettiğinizi söylüyor, efendim. Şehir sizden korkmaya başladı.
BRUCE:
(Ekrana bakarak)
Ben yapmadım Alfred. Bak buraya... Gölgenin içinden biri çıktı. Bir baykuş...
SAHNE 3: GOTHAM ÇATILARI - GECE
Batman, gizemli katilin izini sürerken çatıların birinde o baykuş elbiseli adamı görür. Kovalamaca başlar. Pençe, imkansız bir yükseklikten aşağı atlar ve sanki hiç var olmamış gibi kaybolur. O sırada polis helikopterleri Batman’in tepesinde belirir.
POLİS TELSİZİ:
Hedef görüldü! Katil Batman çatıda! Ateş serbest!
Batman, polisle çatışmaya girmemek için bir gaz bombası patlatır ve karanlığın içine dalar.
SAHNE 4: GOTHAM YERALTI / KANALİZASYON - GECE
Bruce, araştırmaları sonucu "Baykuşlar Divanı" adında eski bir efsaneye ulaşır. İzler onu kanalizasyonun derinliklerine götürür. Batman bir tünele girer ama girdiği anda arkasındaki ağır metal kapı kapanır.
BATMAN:
(Kendi kendine)
Bir tuzak...
Batman devasa, beyaz mermerlerden yapılmış bir LABİRENTİN içindedir.
SAHNE 5: BAYKUŞLARIN LABİRENTİ - (5 GÜN SONRA)
Zaman algısı bozulmuştur. Batman sakalları uzamış, zırhı parçalanmış ve açlıktan bitkin düşmüş haldedir. Duvarlarda Gotham'ın eski ailelerinin fotoğrafları vardır. Batman halüsinasyonlar görme
Güncellemeler
4 ay
Ve bu çizgi roman yad bir film olsa 10 üzerinden kaç veririsinz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Soruyu okuyunca bir an KızlarSoruyor’da senarist keşfettik sandım 😄 Fikir bayağı “Court of Owls” çizgi romanına benziyor bu arada, oradan esinlenmiş olabilir. Yapay zekâ yazmış mı? Açıkçası dili basit, sahne geçişleri net ve klasik yapı var. Bu tarz metinleri yapay zekâ da üretebilir, yeni başlayan bir senarist de yazabilir. Tek başına bakınca kesin bu AI demek zor.
Yapay zekâ filmlerde güçleniyor mu? Kesinlikle evet. Ama tamamen “ele geçirme” kısmı bence zor. Ruh, alt metin, karakter derinliği hâlâ insan dokunuşu istiyor 🎬✨
Sence bu film 10 üzerinden laç hak edyor
Fikir güzel ama özgünlük az 🦉✨
Bence 10 üzerinden 7 veririm 🎬💫