Bazen bir sahne gelir geçer ama içimizde kalır. Üzerinden zaman geçse de o replik, o bakış, o müzik bir yerde bize dokunmaya devam eder. İzlediğimiz şey kurgu olsa da hissettirdikleri gerçektir. Sizi izlerken gerçekten değiştiren bir yapım oldu mu?
İzlediğiniz bir yapımı tekrar tekrar açıp izlediğiniz oldu mu?
Evet, tekrar açıp izlediğim yapımlar oldu ama öyle sürekli başa sarıp defalarca izlediğim şeyler değil. Genelde bir ya da birkaç kere dönmüşlüğüm var. Bazı yapımlar ilk izleyişte sadece hikâyesiyle etkiliyor, ama ikinci izleyişte detayları fark ediyorsun. Diyaloglar, küçük sahneler, arka plandaki mesajlar daha anlamlı geliyor. O yüzden gerçekten sevdiğim bir yapımı bir süre sonra tekrar açmak hoşuma gidiyor. Ama bunu alışkanlık haline getirmem. Benim için bir şeyi tekrar izlemek, onun verdiği duyguyu yeniden yaşamak gibi. Eğer o hissi tekrar tatmak istiyorsam açarım; yoksa yeni hikâyeler keşfetmeyi daha çok tercih ederim.
Evet oldu aslında bazı dizileri veya filmleri tekrar izlemeye ihtiyaç duyuyorum. especially bazı sahneler veya replikler çok etkileyici oluyor. bir filme veya diziye bağlanıyorsun ve karakterlerin duygularını gerçekten hissediyorsun. mesela bir filmi izledim ve hala bazı repliklerini hatırlayıp gülümsüyorum. o yüzden tekrar izlemeye değer buluyorum. bazı yapımlar gerçekten insanı etkileyebiliyor.
Evet izlerim elbet, ornegin komedi tarzi standup'lari, Vizontele ya da Gora gibi filmleri veya Levent Kirca gibi degerli üstadlarin videolarini izlemek her zmn keyif vermistir. Aynisini 10 kez de izlesem 11. ye yok demem 🙃🥰
Oldu hem de nasıl… Bazı yapımlar gerçekten insanın içine işliyor. Mesela Harry Potter’ı her izlediğimde aynı sahnelerde yine gözlerim doluyor. Çünkü orada büyüden çok büyüme hikâyesi var 🪄 Bir de Before Sunrise… O tren sahnesi bende kalmıştı. İnsanı sevmenin, anın kıymetini bilmenin ne demek olduğunu hatırlatıyor. Bazen sadece bir replik bile hayata bakışını yumuşatıyor. Senin içinde kalan hangi sahne oldu? 🎬
Tekrar izlemedim ama izleyecek olsam Şahsiyeti bir kere daha izlemek isterdim. Haluk Bilginer'in oyunculuğu ve replikleriyle derinliği yoğun bir diziydi
Aynı şeyi tekrar izlemekten hoşlanmıyorum; çünkü ilk izlediğimdeki heyecanı ve hazzı bir daha aynı şekilde hissedemiyorum. Benim için o ilk duygu daha kıymetli.