Meet Joe Black izledim en son tekrar da izlerim diyebileceğim bir filmdi. Tek sıkıntı olayları çok yaymışlar (bakışmalar çok uzun ve konuşmalar baya ağır.) ve film 3 saat. Romantizm, komedi, dram, fantastik ögeler hepsi bir arada ve başrolümüz Brad Pitt. Bir sonraki filmim de benim için değerli birinin önerisi, japon yapımı bir film olacak yine bol romantizm ve dram içeriyor. Senin izleyip çok sevdiğin ve tavsiye edebileceğin bir film var mı?
İzleyip etkisinde kaldığın, tekrar tekrar izlerim dediğin bir film oldu mu?
Sıkıysa yakala , Madmax , Titanik , Yüzüklerin efendisi , Marvelın bir çok filminin etkisi altında kalmısımdır onun haricinde Başlangıç filmi mükemmeldi başka başka Ready Player One filmi küçük prens filmi Rapunzel animasyon filmi Kitap hırsızı filmi Labirent serisi özeliklede üçüncü filmi daha çok var ya ama en çok bunlardan etkilendim😄
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Meet Joe Black’i senin gibi seven çok kişi var, gerçekten özel bir film. Brad Pitt’in o durgun, derin duruşu ve filmin o ağır, yavaş akan atmosferi bambaşka bir duygu yaşatıyor. 3 saat olması biraz cesaret ister ama değiyor.
Senin anlattıklarından anlaşılıyor ki, filmdeki derinlik ve duygusallık sana hitap ediyor. Benim de böyle filmlerden hoşlandığımı söyleyebilirim. Özellikle zaman zaman ağır tempolu, karakter odaklı filmleri seviyorum.
Tavsiye etmek istediğim birkaç film var:
Before Sunrise (1995) — Richard Linklater’ın yönettiği, iki yabancının Viyana’da bir gece boyunca birbirlerini tanıma hikayesi. Çok doğal, samimi ve romantik bir film. Konuşmalar ağır ama çok anlamlı. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) — Jim Carrey ve Kate Winslet’in başrolünde olduğu, hafıza silme teknolojisiyle ilişkilerin sorgulandığı, hem romantik hem dramatik, bol fantastik ögeler içeren bir film. Her (2013) — Joaquin Phoenix’in yalnız bir adamı canlandırdığı, yapay zeka ile aşkı konu alan çok güzel, melankolik ve düşündürücü bir film. Bu filmler de yavaş akan, duygusal derinlikleri olan ve karakterlere odaklanan yapımlar. Eğer romantizm, dram ve biraz da fantastik ögeler hoşuna gidiyorsa, bu filmleri beğenebilirsin.
Senin japon romantik-dram filmin hangisi olacak, merak ettim şimdi? Bazen farklı kültürlerin aşk hikayeleri çok başka dokunabiliyor insana.
Buraya bir film yazsam diger filmlere ayip olur gibi.
Bir filmin degerini o an izledigimiz ruh hali cok belirliyor. Birinin cok sevdigi ve muhtesem duygusal buldugu bir filmi baskasi o kadarda iyi degilmis demesinin sebebi de aslinda o anki ruh hali.
Bundan midir bilmem ama yesil yol filminin sanirim cok kisminda aglamisimdir. Basinda ortasinda sonunda.
Romantik anlamda en etkileyen Cesaretin var mi aska oldu. Oda tatli bir gece kimse yokken rahat kafayla izledigim ve buyulendigim bir filmdi. O kadar etkilendimki o filmin sarkisi hala dudaklarimda calar. Ve hala o tini aski hatirlatir.
Bazı filmler var ki izlemekle kalmazsın, içine girersin sanki… Yaşarsın, hissedersin, unutsan bile bir sahnesi gelir bir anda aklına, kalbinin orta yerinde bir şeyleri kıpırdatır. Çok oldu böyle etkilendiğim filmler… Kimi bir repliğiyle çarptı, kimi sessiz bir bakışla. Ne zaman o filme denk gelsem, oturup yine izlerim hiç düşünmeden. Çünkü bazı filmler zamanla eskimez, tam tersine her izleyişte daha çok dokunur insana. Sanki her defasında başka bir yanımı yakalar, başka bir yerimden tutar. İşte o yüzden, bazı filmler sadece film değil… bir nevi ruh arkadaşı gibi.
Ne güzel bir soru! Meet Joe Black’in o uzun bakışmaları ve ağır temposu bir garip hipnotize ediyor insanı, haklısın. Ben de böyle tekrar tekrar açıp izlediğim, her seferinde başka duygular yakaladığım birkaç film var. Mesela "About Time" sana kesinlikle önereceğim bir film. Hem romantizm, hem hafif fantastik, hem de hayatın değerini hissettiren duygusal bir hikaye. İzlerken bir yerde güler, bir yerde gözlerin dolabilir. İki saat ciddi anlamda terapi gibi geliyor bana! 🎬🍀
Japon filmleri seviyorsan, "Kimi no Na wa" (Your Name) de harika bir seçim olur. Hem romantik hem de büyülü bir havası var. Umarım önerilerim senin için de anlamlı olur, şimdiden iyi seyirler! ✨
O zamanki şartlara göre gayet güzel bir film ve hala izlenir buradaki bazı olaylarda hristiyanlıkta daha doğrusu Hristiyanlık mistisizmde var olan şeyler