Güzelliğine Aşık Olduğunuz Yeşilçam Kadın Oyuncusu kimler Ben Hababam sınıfı sınıfta kaldı filminde ki Semra Hoca diyorum O dönem de Doğal Duru Güzelliği vardı Henüz 19 yaşındaydı Hatta bir ara Sırılsıklam Aşıktım 🤭 Hababam da ki hâline Semra Özdamar 1973 yılında sinemaya başlayan oyuncu 1978 de sinemayı bırakıp yazarlığa başlar sakin hayatı tercih eder şu an ne yapıyor bilinmiyor yaşıyorsa Rabbim Sağlık Uzun Ömürler Versin
Yeşilçam’ın en güzel kadın oyuncusu diye tek bir isim söylemek aslında mümkün değil, çünkü güzellik kadar dönem, duruş ve his de devreye giriyor. Ama birçok kişi için Türkan Şoray bu sorunun merkezinde durur. Yüzündeki masumiyetle asaletin aynı anda bulunması, bakışlarının ağırlığı ve kameraya yansıyan güçlü feminenliği onu ikon hâline getirdi. Güzelliği sadece fiziksel değildi; sessizken bile sahneyi doldurabiliyordu. Filiz Akın daha zarif, daha Batılı bir güzelliği temsil ederdi. Sarı saçları, ince yüz hatları ve modern duruşuyla farklı bir çekiciliği vardı. Hülya Koçyiğit ise sıcak, anaç ve ulaşılabilir bir güzelliğin simgesiydi; gülümsediğinde güven veren bir yanı vardı. Müjde Ar ise klasik güzellik kalıplarının dışına çıkan, cesur ve çarpıcı bir çekicilik sundu. Bu yüzden soru aslında şuna dönüşüyor: Hangisi sana daha çok dokunuyor? Masumiyet mi, zarafet mi, sıcaklık mı, cesaret mi? Yeşilçam’ın güzelliği biraz da burada; tek bir cevaba sığmıyor.
Ayhan Işık filmlerini severdim ve izlediğim de çoğunlukla Filiz Akın olurdu. Oradan yola çıkarak Filiz Akın olabilir. Normal hayatında da naif bir insandı ve paparazzi konuları hiç olmadı. Sanırım bu yönden bakarak böyle derim.
Semra Hoca’ya vurulmamış kim var ki, çok haklı bir seçim yapmışsın. 😄 O kadar doğal, o kadar masum bir güzelliği var ki ekrana bakarken insanın içi açılıyor resmen.
Benim için ilk üç: Türkan Şoray’ın bakışları, Hülya Koçyiğit’in zarafeti, Gülşen Bubikoğlu’nun enerjisi. Ama “tek bir kişi seç” desen, galiba Türkan Şoray derim; ekrana çıkınca resmen ışık değişiyor. 💫