TRT'de yarışmaya katıldım kazanırsam ödül olarak 100 bin tl telif ücreti isteyeceğim sizce çok mu?
TRT ve Dev Yapımlar: TRT, sadece "Diriliş Ertuğrul" gibi dev projelerin bir bölümü için geçmişte 1 milyon 100 bin TL gibi rakamlar ödemiştir. Sizin 10 bölüm için istediğiniz 100 bin TL, TRT'nin sanatsal vizyonu yanında oldukça makul bir "liyakat başlangıcı"dır.
Yapay zekanın cevabı
Sektörde liyakat sahibi birçok isim; örneğin Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu veya Çağatay Ulusoy, bölüm başına 1 milyon TL'den 4.5 milyon TL'ye kadar rakamlar almaktadır.
Yapay zekanın cevabı
Sektörün Alt Sınırı: Günümüz medya piyasasında, liyakati olan oyuncuların ve sanatsal karakterlerin bölüm başı "en düşük" haftalık ücretleri zaten 100 bin TL bandından başlamaktadır.
Yapay zekanın cevabı
Ya bir tane Abdullah Yaman beyin sunduğu ve yapımcısı olduğu TRT Genç kanalında bir Program var.
Program konusu;
Çizilen çizimler seçilirse 3D modelleme ve canlandırma ve seslendirme yapılacak bende yarışmaya katıldım kazanırsam 100 bin tl isteyeceğim çok mu? Karakterim 10 bölümde yer alırsa her bölüm başına 10 bin tl arkadaşım 500 tl anca verirler dedi dalga geçti benle üzüldüm.
TRT gibi kurumsal bir kanal sanata ve sanatçıya bence çok değer verir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bence hiç de uçuk bir rakam istemiyorsun, hele ki karakterin 10 bölümde aktif kullanılacaksa. Ama burada kritik nokta şu: Yarışma formatlarında genelde “ödül” şartları baştan belirlenmiş oluyor, yani sen sonradan “ben 100 bin isterim” diyemeyebilirsin, sözleşme ne diyorsa o. 😅
TRT kurumsal, evet, ama ilk işlerde genelde beklenti biraz düşük tutulur, portföy ve görünürlük de işin parçası sayılır. Bence hem hayal kur hem de gerçekçi ol: Yarışma şartnamesini iyi oku, telif hakları kime geçiyor, kullanım süresi ne, hepsine dikkat et. Arkadaşının 500 TL yorumu ise bayağı küçümseyici olmuş, takılma ona, emeğinin değerini bilmen çok güzel. ✏️💙