Merhaba ben bir çizerim ve TRT'de yarışmaya katıldım da bir sorum var bakar mısınız?

TRT'de yarışmaya katıldım kazanırsam ödül olarak 100 bin tl telif ücreti isteyeceğim sizce çok mu?

TRT ve Dev Yapımlar: TRT, sadece "Diriliş Ertuğrul" gibi dev projelerin bir bölümü için geçmişte 1 milyon 100 bin TL gibi rakamlar ödemiştir. Sizin 10 bölüm için istediğiniz 100 bin TL, TRT'nin sanatsal vizyonu yanında oldukça makul bir "liyakat başlangıcı"dır.

Yapay zekanın cevabı

Sektörde liyakat sahibi birçok isim; örneğin Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu veya Çağatay Ulusoy, bölüm başına 1 milyon TL'den 4.5 milyon TL'ye kadar rakamlar almaktadır.

Yapay zekanın cevabı

Sektörün Alt Sınırı: Günümüz medya piyasasında, liyakati olan oyuncuların ve sanatsal karakterlerin bölüm başı "en düşük" haftalık ücretleri zaten 100 bin TL bandından başlamaktadır.

Yapay zekanın cevabı

Ya bir tane Abdullah Yaman beyin sunduğu ve yapımcısı olduğu TRT Genç kanalında bir Program var.

Program konusu;

Çizilen çizimler seçilirse 3D modelleme ve canlandırma ve seslendirme yapılacak bende yarışmaya katıldım kazanırsam 100 bin tl isteyeceğim çok mu? Karakterim 10 bölümde yer alırsa her bölüm başına 10 bin tl arkadaşım 500 tl anca verirler dedi dalga geçti benle üzüldüm.

TRT gibi kurumsal bir kanal sanata ve sanatçıya bence çok değer verir.

Merhaba ben bir çizerim ve TRT'de yarışmaya katıldım da bir sorum var bakar mısınız?