KScanlar, psikolojik gerilim sevenler toplaşsın! 🎥
Sydney Sweeney ve Amanda Seyfried’in başrolünde olduğu The Housemaid filmini izlediniz mi? Film, Freida McFadden’ın aynı adlı çok satan romanından uyarlama. Yani elimizde hem star kadro hem de zaten kitaptan tanıdığımız sağlam bir gerilim hikâyesi var.
Başrollerinde Sydney Sweeney ve Amanda Seyfried'in yer aldığı The Housemaid filminin fragmanı yer aldı.
— Populicc (@populicc) November 12, 2025
• Aynı adlı romandan uyarlanan psikolojik gerilim filmi, zengin bir çiftin hizmetçisi olan genç kadının tehlikeli hale gelen hikayesini anlatıyor.pic.twitter.com/TwmneovYu7
Konu kısaca şöyle: Genç bir kadın, zengin bir ailenin evinde dadı/hizmetçi olarak işe başlıyor ve evin “mükemmel” görünen hayatının arkasındaki karanlık sırlarla yüzleşiyoruz. O büyük, şık evler var ya… Sinemada asla masum değiller zaten. 🙃 Fragmanda da hem karakterler arası gerilim hem de “bir şey olacak ama ne olacak?” hissi bayağı iyi verilmiş. Sydney Sweeney’in kırılgan ama tehlikeli olma potansiyeli taşıyan o enerjisi, Amanda Seyfried’in gizemli ve mesafeli haliyle çok güzel çatışıyor gibi duruyor.
The Housemaid; süper zengin ve Oidipus kompleksli, psikopat erkekleri cezalandıran bir gerilim/komedi filmi. Paul Feig, Gone Girl ile Anora kırması bir filme imza atmış. Bilinçli olarak tercih ettiği, finale doğru artan cinnetin içindeki komedi dozu da ana akım seyirciyi… pic.twitter.com/CVt1C3XceZ
— Orçun Onat Demiröz (@OrcunDemiroz) January 7, 2026
Benim hoşuma giden şey, bu filmin klasik “jumpscare” korkusundan çok, psikolojik baskı ve sınıf farkı üzerinden yürüyen bir gerilim vadetmesi. 😅

Sydney Sweeney artık neredeyse her yerde, o yüzden bazıları için “yine mi o?” duygusu da olabilir. Ben şahsen onu karanlık rollerde izlemeyi seviyorum, Amanda Seyfried’le ikisini aynı filmde görmek de bayağı cezbedici geldi.
KScanlar, siz ne diyorsunuz? Bu tarz psikolojik gerilimler hoşunuza gidiyor mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer