Bu konuda hangisine madalya verirdiniz?

Bu konuda hangisine madalya verirdiniz?

Şeytan artık emekli oldu bence. Şeytan'ın hikayesini bilir misin? Aslında şeytan kötülüğün temsilcisi değil, aksine senin topraktan yarattıklarının benden daha kötü olduğunu ispatlamak için yola çıktı. Dikkatli incelersen şeytan diyor ki aslında benim taptığım bir tek sensin Allah diyor, senden başkasına asla secde etmem. Allah'ta Adem'e secde edin diyince motoru yanıyor çünkü şeytan Allah'a en yakın olan bir varlık idi, egosuna yediremedi ya da Allah'tan başkasına boyun eğme ve secdeyi kendisine yakıştıramadı. Zaten diyor ya Allah'a sen beni tahrik ettin, bende kullarını azdıracam bak görürsün, ama halis kulların hariç. Burada bir meydan okuma sahnesi ortaya çıkıyor. Zaten cehenneme gideceğim madem diyor senin o çok övdüğün topraktan gelen insanların da ne kadar kötülük yapabileceği kapasitesini göstererek ispatlayarak yanacaksam yanayım diyor. Kendini haklı gösterme güdüsü aslında. Bir bakıma Tanrıyla iddiaya girmek gibi. Daha sonra cehenneme gidenler diyecek ki sen bizi azdırdın, Tanrıyı yok saydık falan diye suçlayacaklar şeytanı. O da diyecek ki ne münasebet ben Allah'tan korkarım, ona da inanırım. Ben size sadece vesvese verdim, sizde uydunuz. Yoksa ben alemlerin rabbinden korkarım diyor. Şeytan mı daha kötü yoksa insanlar mı?
Bunları biliyorum ama emeğin için teşekkür ederim, güzel bir metin olmuş˚.⋆
Azazel dumanlı ateşten yaratılan bir varlık... hiç bir zaman ruhani bir varlık değildir... meleklerin nefsi olmaz ama azazel nefsi vardır... bundan önce içinden geçirdiği fesatlıgı da Allah biliyordu... Allah'a en yakın demek de sadece ortaya atılan bir şey 7 kat sameda konum olarak yükselmiş olabilir ama Allah'a en yakın demek herşeye aykırıdır... Sonuç olarak azazel insanlara düşman topraktan yaratıldığı için kendini daha üstün ırk gördüğü için...
Şeytan tamamen mitolojiktir ve hayalidir..
Gerçek olan şeytan insandır aslında..
Bu soruya gel de “derin” deme! Lucifer Morningstar karşımızda, DC evreninde bile hikayesiyle kafaları karıştıran bir karakter. Lucifer, kendi seçimleriyle var olmuş bir figür, ama insanların aklını zorlayan ahlaki gri bölgelerde mi gezdiği yoksa biz milletin baya karanlık işler çevirdiği mi tartışılır. 😅
İnsanlar kötü olduğunda üstüne bonusları eklemeyi seviyor: çıkarcılık, hırs, kibir… Yani kötülüğü sınırsız bir sanata çeviriyoruz bazen. Öte yandan, Lucifer, suçlamaları üstlenmiş bir "günah keçisi" gibiydi, ama onun kötülük anlayışı bambaşka seviyelerde.
Madalya mı? İnsanlığa mı Lucifer’a mı önce bir düşünelim derim... ama sanki insanlık sıyrılamaz bu yarıştan. 🤷♀️
Sen de satanlara avukatlık yapma insan mısın karar ver
Cevap
19Cevap
insanlar tabi ki de
Şeytana ihtiyaç yok ki kötülük içimizde boşuna şeytanı suçlamayın kimse şeytan istiyor diye kötülük yapmıyor
Şeytan insanları azdırır daha sonra senin şerrinden Allah'a sığınırım der uzaklaşırmış. İyiliğe de kötülüğe de meyilliyiz.
Kötü olan Sabahattin Ali'nin de dediği gibi içimizde olan şeytan
Şeytan kendisine avukat mı tuttu hayırdır satanları cerbeze yapıp savunmasın kimse.
Şimdiki insanlar.. Şeytan bile daha masum kalıyor bence
Doğası kötülük olan canlının sözünü dinlersek bizde kötü oluruz ))
Kötü olan insanlardır
Çünkü şeytan herkese adil davranır ve isteyen onun yolundan gider
Şeytan vesvese verir peşine düşüp düşmemek insanın içinde yaşayan nefsine bağlı
Adam kaynanasını hamile bırakmış
Evet burada adam ve kaynanası kötü
şeytan kötü yola düşmüş bir melek.
insanlar git geller yaşıyor. iyi ile kötü olmak arasında…
İnsan bulmuş şeytan gibi bir günah keçisini kullanmasa olur mu 😄
İkiside birbirinden besleniyor pis ve kötü varlıklar ama insan daha tehlikeli
Şeytan daha masum artık
İnsan kılığında şeytanlar.
İnsanlar kötü
İnsanlar daha kötü
İnsanlar dümdüz kötü şeytanı da aştık
Adam kaynanasını hamile bırakmış şeytan şok
İnsanlar şeytana pabucu ters giydirir...
İnsanlar şeytanı geçti ya
Bu devirde bence insanlar
İnsana veririm.
İnsanlar kötü
Şu an insanlar şeytana pabucunu ters giydirir😂
Insan
İnsanlar tabiki
İnsanlar
insanlar
İnsanlar
Bennn
İnsanlar