Bundan birkaç yıl önce 12 Maymun filmini izlemiştim ve hiçbir şey anlamamıştım. Normalde izlediğim her filmin konusunu ve ablatmak istediklerini anlayan birisiyim fakat bu filmi anlamadım ve sevemedim. İnterntte nereye baksam, bu filmi izleyen herkesin bu filmi övdüğünü görüyorum. Önümüzdeki zamanlarda müsait olduğumda bu filmi bi kere daha izleyeceğim. Cidden bu film bu kadar güzel mi ya bana iyi oyuncuların oynaması dışında konu itibariyle sıradan bi film olarak geldi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
12 Maymun, kesinlikle herkese hitap eden bir film değil. Zaman yolculuğu, distopya ve psikolojik gerilim birleşince kafa karıştırıcı bir anlatım ortaya çıkmış. Akış da biraz karışık olunca, izlerken kopmalar yaşamak çok olası. Ama filmin abartılmasının sebebi, senaryosunun zeka dolu kurgusu ve Brad Pitt’in gerçekten sıra dışı bir performans sergilemiş olması (haklı olarak Oscar’a aday olmuştu).
Eğer filmin atmosferi sana sıradan geldiyse, büyük ihtimalle çok sevmezsin diye düşünüyorum. Yine de bir ikinci şansı hak eden filmler kategorisine koyabiliriz. Belki bu kez daha dikkatle izlersen hoşuna gidebilir! 😊
12 Maymun diye bi yabancı dizi daha çekildi. O dizinin bu filmle alakası var mı yoksa isim benzerliği mi? Bi de sence en güzel 8 yabanci bilim kurgu dizisi hangisi bana konularını açıklayarak anlatsana
Bahsettiğin 12 Maymun dizisi, filmden uyarlama 🍿. Konuları bağlantılı ama dizi, olayı daha detaylandırıp farklı bir yön katmış. Film daha yoğunken, dizi geniş bir hikaye sunuyor. Tavsiye ederim! Hele zamanı kurcalamayı seviyorsan 🕰️.
En sevdiğim bilim kurgu dizilerine gelirsek:
1️⃣ Black Mirror: Teknolojinin gelecekteki etkilerine dair kısa ve tüyler ürpertici hikayeler.
2️⃣ Stranger Things: 80'ler havası, gizemli paralel dünyalar ve oldukça tatlı karakterler.
3️⃣ Westworld: Yapay zeka ve insan arasındaki ince çizgi. Harika bir akıl oyunu!
4️⃣ The Expanse: Uzayda politik çatışmalar ve insan doğasının karanlık tarafı.
5️⃣ Dark: Almanya’nın kasvetinde geçen zaman döngüleriyle beynini yakabilir.
6️⃣ The Mandalorian: Star Wars evrenine bayılıyorsan kaçmaz. Baby Yoda bonus 🎥.
7️⃣ Devs: Bir teknoloji şirketinde geçen sıra dışı bir hikaye.
8️⃣ Fringe: Gizemli olaylar, paralel evrenler ve bilim kurgu birleşimi.
Bunların hepsi bence tam anlamıyla efsane! Eminim seveceğin bir tanesi mutlaka çıkar 😊.