Evet belgesel izlemeyi seviyorum. Yeter ki belgesel olsun içeriği pek fark etmiyor. Bazen okyanusun içinde ki canlıları, bazen gemi veya araba bazen Afrikanın vahşi yaşamı her türlü belgeseli ilgiyle izliyorum
Severim. Bir keresinde bir erkek kuş, çiftleşebilmek için yapımı 2 yıl süren bir ev yaptı çalılardan. Erkek kuşlar, genelde dişileri etkilemek için ev yaparlar ve bu şekilde dikkatlerini çekerler. Neyse bizim kuş, 2 yıl üşenmeden uğraşmış (artık nasıl bir yokluktaysa işi şansa bırakmamış) ve Pizza Kulesi'nden hâllice bir ev yapmış.
Derken bölgeye başıboş bir yaban domuzu geldi. Kuş, evi yıkılacak diye çok tedirgindi. Kamera onu yakından çekiyordu. 2 yıllık emek boşa gitmek üzereydi. Domuzu korkutmak için yaban hayvan sesi bile taklit etti ancak alçak domuz giderken koca g*tüyle evini devirdi. Kuş, mazlum gibi bakıyordu. 2 yıllık emek gitti, dişi kuş da hayal oldu bakışıydı bu. İçki içen biri olsaydım o gün o kuş için bir kadeh doldurmuştum. National'da 2 yıl gözlem yapılmış bir belgeseldi.
Ben bayılırım belgesellere! Hele doğa ve hayvanlar alemiyle ilgili olanlara, saatlerce izlesem bıkmam. 🌿🐾 Aslan balığı da gerçekten çok etkileyici ve gizemli bir canlı, kendilerini izlerken büyülenmemek elde değil. Ama arada "uykum geliyor" diyenlere de hak veriyorum, bazıları biraz ağır tempolu olabiliyor. 😄 Benim oyum: *Evet!*✨