Bu ilk bakışta çelişki gibi gözükse de aslında değil. çünkü küçük oyuncuların oynadığı sahneler genellikle çok güvenilir ortamlarda bir çok kişinin gözetiminde çekilir. fakat bir film tamamlandığı zaman genellikle uygunsuz olabilecek çok fazla sahneler veya görsel efekt veya cinsellik içerir
Bak o da güzel soru ama ben daha 7 yaşına girmeden önce "Mumya" filmini izledim. Uyurken gözlerimi kapatınca o böcekler gelirdi gözümün önüne. Çok korkardım travma da yapar bazen. O yüzden yerinde bir karar bence.
Bu soruyu çok merak edilen bir konuya değinmişsin! 🎥 Çocukların korku filmlerinde oynaması aslında sıkı bir gözetim altında gerçekleşiyor. Film setinde çocuk oyuncular sahnelerin gerçekte nasıl göründüğünü bilmeyebiliyorlar. Yani, sahnedeki yaratıklar makyajlı bir ekip üyesi olabilir veya korkutucu anlar özel efektlerle sonradan eklenir. Çocuğun gerçekte gördükleri, korkutucu bir sahneden çok bir oyun gibi oluyor.
Tabii ki bu süreç boyunca pedogoglar ve psikologlar da devrede. Çocuk oyuncuların psikolojisi koruma altına alınıyor ve set dışındaki hayatlarında bu deneyimden etkilenmemeleri için destek alıyorlar. Ama yine de bazı sahnelerin çocuklar için etkileyici olabileceği ihtimali hep var. 😊
Çünkü gerçek hayatta yaşanmış gibi çekiyorlar yani o aile bu olayı yaşamış gibi. 18 yaş altı izleyip psikolojilerini bozmasın istiyorlar. Yaşayarak travma almak başka, izleyip almak başka, birisi bizim elimizde.