Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Ben değilde benim ufaklık öyle başından ayrılmıyor :)
129 Yorumla- 10 ay
Otistik olmasın bak 😄🙃
- 10 ay
Ay canım kıyamam. Dönünce gürültü çıkıyorsa otistikler gürültüye katlanamaz. Ben mesela çok zor dururum gürültülü makineler vs olunca. Uzaklaşirim ortamdan. Bence bir uzmana götür konuşsun. Çocukken teşhis daha kolay.
- 10 ay
Uzman değilim ki
- 10 ay
Yanlış yönlendirmek istemem ama ben olsam bir uzmana götürürdüm çocuğumu. Çamaşır makinesi izliyormuş diye değil tarama yapılmış olur
- 10 ay
Çocuk psikiyatristi gördü mü
- 10 ay
Tırnak yeme alışkanlığı nedenmis
- 10 ay
Anladım sevindim ☺️
- 10 ay
Bu arada otizm teşhisi kolay olmadığı için ona özel uzmanlar var kendini o alanda geliştirmiş. Onlara bakabilirsin.. bir de davranışlarını gözlemle.. mesela ilgi alanları kısıtlı mı? Göz teması kuruyor muydu daha küçükken? Onu sonrada göz teması kurmayı öğrenebilir ama ilgi alanları genelde 1 ya da 2 olur. Vaktinin çoğunu bu 1-2 konuyla geçirir. Gürültü sevmez. Elektrik süpürgesi vs. arkadaşı 1-2 tanedir ve yeni arkadaş edinmez. Eğer böyle belirtiler varsa olabilir yani. Her çocuk bence otizm taramasindan geçmeli. Otizm derneği var onun internet sitesinden de bir sürü bilgiye ulaşabilirsin
- 10 ay
Rica ederim.. maşallah o zaman. Otistik olmak kötü değil bu arada. Sadece farklılık. Bu farklılık engel diye biliniyor ama esas engel toplumda bence. Toplum olarak bizden farklı olanların önündeki engelleri kaldırirsak engelli falan kalmaz.
- 10 ay
Norotipik insanlar da allistik mesela.. nasıl onlara sen allistiksin demiyorsak otistik olanlara da sen otistiksin diye bir sınıflandırma yapmamalıyız. Etiket takmak oluyor..
- 10 ay
Ben 32 yaşındayım da teşhis almadım. Onu teşhis edebilecek bir uzman bulamadım. Yetişkin otizmi ile ilgilenen. Şimdi gidicem hiç dinlemeden sende olmaz çocuklarda olur falan diyecek, öyle bir tartışmaya hazır değilim. Ön yargiliyim biraz. Ama günlük hayatta yaşadığım kaygı vs durumlar için psikologa gideceğim, randevu aldım. Daha önce psikologa gittim ama hiç terapi gibi hissetmedim.. o yüzden bırakmıştım. Otistik olduğumu düşünüyorum çünkü sosyal çevrem dar yeni çevre edinmekte zorlanıyorum. Göz teması kurarak konuşmakta zorlanıyorum. Biri bir şey konuşurken benimle başka yerlere bakabiliyorum mesela. Ama dinliyorum, o da dinlemiyorum diye düşünüyor. Ben cümle kurarken başka yerlere bakıyorum gözlerine bakarak konuşmak zor geliyor yani 😂 aynı anda 2-3 şeyle ilgilenemiyorum karışıyor her şey.. kaygi ve öfke nöbeti durumları var. Mesela geçen hastanede iyi bir hizmet verilmediği için hastanenin tuvaletine gidip ağladım öfke nöbetiydi bu. Orada kendimi iyi ifade edememekten.. hep gittiğim bir a sınıfı üst düzey hizmet veren bir hastane var oradan başka yere gidemiyorum. En ufak bir oradaki çalışanların benimle ilgilenmemelerini tolere edemiyorum. Beklemeye tahammül edemiyorum. Bu hastanede de artık beni tanıyorlar sürekli check up olduğum için 😂 o ağladığım hastanede muayene olmadım mesela çıktım gittim kardiyoloji muayenesiydi, diğer hastanede kardiyolojiye gidene kadar ya kalp krizi geçirirsem ya damarlarim tikanmissa falan diye kaygilanip kendim için üzülüp ağladığım oldu 🤣 doktora da eko çekilirken kötü bir şey mi gördunuz kalp krizi geçirmiş olabilir miyim diye sordum. Doktor da evet çok kötü bir şey gördüm uzun yaşayacaksın dedi 😂😂😂 sen şimdi bunları okurken ne otistigi bu bildiğin deli diyorsundur 🤣
- 10 ay
Sağol 🤣
- 10 ay
Yok değilim gideceğim bakalım randevu aldım umarım iyi olur
- 10 ay
Ne olurum 🤣
- 10 ay
Haahah nasıl da kivirdin😂
10 ayDaha elit zevklerim var
112 Yorumla- 10 ay
Ahahhahahahaha
- 10 ay
Ne o kurutma makinesi mi izliyorsun 😂
- 10 ay
Üstüste duruyorlar zaten, ama dedim ya daha elit...
- 10 ay
Sen de artık eskavatmr şzlemeye başla, çanaşır makşnası bi süre sonra sıkıcı gelir😂
- 10 ay
Ahahhaha ayakta izliyorsun eğilmeye gerek yok elit baya 😂
- 10 ay
Ben izlemiyorum tatlım😂ama o elitlikle ilgili değil, ingilterede at yarışı öncesi asiller at pohu ezdiğini düşünürsek pistte😂
- 10 ay
O dediğin şeyden bulursam izlerim neden olmasın ki 😂
- 10 ay
İnşaat alanlarına git ama kimseye söyleme, aramızda bir sır olsun😂
- 10 ay
Ahhahahaha girmek tehlikeli ve yasaktır yazıyor gidemem 😂
- 10 ay
Uzaktan izlersin😉
- 10 ay
Zaten inşaata girmenş tavsiye etmem😂😂😂
- 10 ay
Ahahahaha 😂
sabahtan akşama kadar oturup inşaat izleyebilirim 🤣🤣
10 Yorumla
10 ayBebeklikten gelen bir şey
10 Yorumla
10 ayAynen ya bazen ben de izliyorum😅
10 YorumlaBenim bakınca başım dönüyor, sanırım yaşlandım 😔
14 Yorumla- 9 ay
Ajagah böyle bir şeyden başın dönüyorsa olabilir 🤣
- 9 ay
Vertigo olmasın
Delirdin sonunda
15 Yorumla- 10 ay
Ahahahaha manyak 😄
- 10 ay
Ben artık o eski ben değilim 😄😄😄
- 10 ay
Vaaays
10 ayKedi misin hahahah
115 Yorumla- 10 ay
Miav
- 10 ay
Gel pisicik gel pisipisi
- 10 ay
Miav miav mirrr
- 10 ay
Annesi nerde acaba yazık acıkmış sanırım dndkdnxkx
- 10 ay
Annem sensin artık besle köle 😂
- 10 ay
Ac agzini kuzum
- 10 ay
Terbiyesizlik yapma lan 🤣🤣🤣
- 10 ay
Lna ne alaka dkdnkdnd
- 10 ay
Hayır vallaha öyle birsey ima etmedim
- 10 ay
Ahahhahaah peki peki yoksa cirmalarim 🤣
- 10 ay
Al süt iç
- 10 ay
Miavv miav 😂
- 10 ay
Yzmym sana
- 10 ay
Bence de 🤣
- 10 ay
Nskdnxxkmx
Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 781 cevap paylaştı. Hayir yaa benim aklımdan bile gecmez
00 YorumlaYok arabaları izlemek
00 Yorumla
10 ayGüzel iş
10 Yorumla
10 ayÇok zekisin 😄
10 YorumlaÇamaşır Yıkama Sırları konusunda 486 cevap paylaştı. Hayır sevmem 😃
10 Yorumla
10 aySjsjsj gairp
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Aynı ben ya! 😄 Çamaşır makinesinin o dönerkenki hipnotize edici hali çok ilginç bir şekilde rahatlatıcı olabiliyor. Özellikle deterjan köpükleri falan görünüyor ya, o an bir terapi videosu izliyormuşum gibi hissediyorum. Sanki 'en basit hareketlerde bile bir düzen var' mesajı veriyor gibi. Ama işte fazla kaptırınca çamaşır makinesi izleyen bir influencer olmaktan korkuyorum 😂