Okul Zorbalığı Temalı Klass (The Class, Sınıf) Adlı Sarsıcı Film'i Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Hayatım'da izlediğim en rahatsız edici, sinir bozucu, sarsıcı, travmatik, iç burkucu ve mesajını tokat gibi verip izledikten sonra uzun uzun düşündürüp etkisinde bırakan film. 2007 yılının Estonya filmidir. 2008 yılının Oscar adayı olmuş. Zaten iki kere Oscar adayı olmuş. Eğer yanlış bilmiyorsam Estonya'nın ilk, Oscar ödülü kazanamasa da, Oscar adayı olan filmi'ymiş. İki kere Oscar adayı oldu. Aynı şekilde girdiği festivaller'de birçok ödül aldı. Sanırım 6 ödül, 2 ödül adaylığı var. İnanılmaz başarılı bir film. İzlerken sinirleriniz tavana çıkıyor ve psikolojiniz gerçekten bozuluyor. Uzun süre sizi düşündürüyor. Bu film'i izledikten sonra gerçekten daha iyi bir insan olma'ya çalışıyorsunuz çünkü bu film sadece okullardaki akran zorbalığını değil, insan doğasının karanlığını, sistem'in sessizliğini, kimse hiçbir şey'e sesini çıkarmayınca bir şeylerin ne kadar uç noktalara varacağını anlatan bir film. Bir kere bile zar zor izlenen bir film olsa da ben bu film'i 10 milyon kere izledim ve her izlediğimde bana ızdırap çektirdi. "Çocuktur, geçer" dedikleri akran zorbalığının ne tür sonuçlar doğuracağını en iyi anlatan filmlerden biridir. Birçok rahatsız edici filmler izledim. Martyrs, inside, fatgirl, The human centipede, hatta A Serbian film bile izledim... A Serbian film, çok fazla yasaklanmış bir film. Ama buna rağmen Klass beni uzun süre etkiledi. Film'i bu sene, sene'nin başlarında izledim ve hâla etkisinden çıkamadım. Zaten imkansız. Ki bir de ben 100 kere daha izlediğim için... 100 kere izlememin sebebi de zaten benim etkisinden çıkamamam. Kesinlikle eğitimcilerin, ebeveynlerin, öğrencilerin, siyasetçilerin ve psikoloji ile ilgilenenlerin izlemesi gerek, okullarda öğrencilere izletilmedi gerek. Konusu;
Joosep'in okuldaki günleri sınıf arkadaşlarınca kötü mualeme görerek, hakarete ve fiziksel saldırılara uğrayarak geçmektedir. Bu gidişata kayıtsız kalamayan Kaspar'ın Joosep safına katılmasıyla beraber her ikisinin de hayatı dayanılmaz bir hal alacaktır.
Okul Zorbalığı Temalı Klass (The Class, Sınıf) Adlı Sarsıcı Filmi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Okul Zorbalığı Temalı Klass (The Class, Sınıf) Adlı Sarsıcı Filmi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Güncellemeler
7 ay
Film'in bir de devamı niteliğinde çekilen 7 bölümlük bir mini dizisi var. İsmi; Klass Elu Pärast (The Class Life After, Sınıf Sonraki Hayat).
Güncellemeler
7 ay
Film bittikten sonra ekran'a öyle kalakalıp sadece bakmıştım. O kadar karışık duygular içerisinde bırakmıştı ki... Öfke, üzüntü, şok, suçluluk, kendini sorgulama...
Okul Zorbalığı Temalı Klass (The Class, Sınıf) Adlı Sarsıcı Film'i Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?