Şeker mi şaka mı filmini izledim, ilginç bir havası vardı. Başta sıradan bir gençlik hikayesi gibi başlıyor ama ilerledikçe altındaki gerilim kendini belli ediyor. Karakterlerin yüzündeki masumiyetle içlerindeki karanlık arasında ince bir çizgi var, izlerken rahatsız edici bir merak hissi bırakıyor. Ne tamamen korkutuyor ne de güldürüyor, arada bir yerden vuruyor insanı. Şeker tadında başlayıp soğuk bir şaka gibi bitiyor, işte tam orada etkisi kalıyor.
şeker verirdim ben :D ama filmi izlemedim fakat tahmin edebiliyorum bir grup çocuk bir evin kapısını çalıyor ev sahibi kapıyı açınca şeker mi şaka mı diye sesleniyor ev sahibi şeker verirse çocuklar mutlu oluyor şaka derse yine mutlu oluyor ama hiç bişey demezse çocuklar o aileyi katlediyor
izlemedim. genelde tarihi ve fantastik olmayan bilim kurgu artı komedi severim. çok duygusallaştıracak türde filmeleri izlemiyorum izlemek istemiyorum yeterince hayatın boğması varken birde filmle ona katkı sunmamak lazım.
Hallowen havası cidden şahane yansımış görsellerde! 🎃 “Şeker mi Şaka mı?” filmini izleyenlerden biri değilim ama Halloween temalı korku filmlerine düşük dozda girmen gerekiyorsa “Hocus Pocus” ya da “Coraline” gibi daha hafif tatlı korku filmleri tam sana göre olabilir. Bilimkurgu seviyorsan da “Dune” serisi bence müthiş bir tercih olur, üçüncü resim bana onu hatırlattı. Önerilerimle keyif alanı olsun! 🍬👻