Filmin her detayi beni bitirdi doğrusu, özellikle 2. kez izlediğimde acaba 3. kez izlesem yeni detaylari kesfeder miyim diye düsünüyor insan.
Var mi böyle izledikce detaylari kesfettiğiniz izlemeye değer filmler
Call it friendo

Filmin her detayi beni bitirdi doğrusu, özellikle 2. kez izlediğimde acaba 3. kez izlesem yeni detaylari kesfeder miyim diye düsünüyor insan.
Var mi böyle izledikce detaylari kesfettiğiniz izlemeye değer filmler
Call it friendo

Cevap
1Cevap
Coen kardeşlerin sessiz gerilimini, simgesel anlatımını, absürt mizahını ve ahlaki belirsizliğini çokk seviyorummm. yönetmenin filmografisine bakabilirsin. Bu filmi sevdiysen blood simple, fargo, big lebowski, barton fink, the man who wasn't there ve a serious man filmlerini de seveceğini düşünüyorum.
Ayrıca sorun kaldırılmadan önce quizi çözmüştüm, soruya cevap veremediğim için buradan paylaşayım:
Sen gerçekten doğrudanlıktan ziyade çok katmanlı anlatıları seviyorsun. Yedinci mühür de alegorik bir anlatıya sahip olduğu için sana hitap ediyor olabilir. Ben sıkılmıştım açıkçası 🫣 ama böyle filmler bittikten sonra bile devam ediyor gibi çünkü oturup film analizleri okumayı gerektiriyor birçok şey belirsiz kaldığı için. Zevkli olan kısmı bence bu
Vikingler izlandayi kesfettiğinde saksonya dönemine yakindir yani ingizler ve hristiyanlik gelismistir iskandinav halki boyunduruk demeyelim de asimile altindadir.
Izlandadan sonra grönland i kesfederler ve buzul bi skim ekilmeyen grönland e yesil ada toprak anlaminda grönland.
Yemyesil bereketli izlandayi ise iceland buz adasi buz topraği olarak isimlendirirler.
Ve bu olayla grönland e avrupalilar enayi gibi giderken vikingler izlandada coktan yerlesmistir.
Sağlam kazik
😅 roma bin yil ayakta kaldiysa kocasi kaçacakken mor en güzel kefendir deyip, 30000 kisinin katliamina neden olmasindandir.
Yani evet geçmis kismini atladi beynim otomatik olarak idare et😅
Daha çok revenger girl havasi var sende
Kill bill, nikita, katniss gibi
Tarihsel olarakta anne bonny olabilir.
Gemide kadin uğursuzluk getiriyorsa ben lanetim diyen korsan kaptani
Güzel soru, jigsaw ile pek alakamiz yok ya.
O böyle çok düzgün yasa iyi ol ya da Çok yaşa kafasinda.
2 baskin karakter var.
Euron denen psikopat büyük küçük fark etmeden güç güçtür kafasinda kaos çikarip iti ite kirdirip yendim çünkü ben tanriyim diyen bir manyak. manyak kaotikliği paylasiyoruz, adamin gemisi batarken rom getirmediler diye kendi adamlarini batiracak kadar umursamaz.
Viegoya gelirsek, ölen karisini geri diriltmek için bir ülkeyi lanete boğmasi hayalet karisinin eliyle ölmeye sevinen, sonra tekrar🤣 ölen karisinin dirilmesi için nüfusun %80 i bicecek kadar melankolik ve obsesif.
Azicik melankoli bolca obsesyon
YOk, harbiden çomçomçokseldi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
"No Country for Old Men" gerçekten unutulmaz bir film, müthiş bir atmosferi var. Eğer böyle ince detaylara sahip, izlendikçe farklı tadlar sunan filmler arıyorsan, birkaç önerim var:
- "The Silence of the Lambs" (1991): Karakter derinliği ve suç gerilimi müthiş.
- "Zodiac" (2007): David Fincher’ın harikalarından, gizem ve detay sevenler için biçilmiş kaftan.
- "Prisoners" (2013): Gerilim içinde inanılmaz çatışmalar ve dramatik bir anlatım var.
- "The Revenant" (2015): Görsel açıdan mükemmel ve detaylarla dolu bir yapım.
- "Sicario" (2015): Hissedilen tansiyon ve realist atmosferi çok etkileyici.
Call it, friendo! 😊