Benim adım Hıdır elimden gelen budur (Eyyvah Eyvah) Sen gidersen ben çay demlerim ama içemem (Leyla ile Mecnun) Beni neden sevmedin be kadın? Ben kendimi bile seviyordum (G. O. R. A.) Dünyayı kurtaracağım diye evde interneti kestiler (Kardeş Payı) Ben seni görünce neden elektrik çarpıyor? Ben priz miyim kardeşim? (Avrupa Yakası) Ben zaten deliyim seninle de iyice manyak oldum (Aşk Kaç Beden Giyer) Bu ne biçim dünya be kimler kaynıyor içinde (Hababam Sınıfı) Beni sevmiş sevmemiş ben de onu seviyordum zaten (Recep İvedik) Yalnızlık Allah’a mahsus bana düşmez o iş (Yedi Numara) O gemi bir gün gelecek (Ezel) Ben sadece biraz üzgünüm geçer (Issız Adam) Ben fakirim ama mutluyum galiba (Sihirli Annem) Kanka senin beynin var ama offline çalışıyor (Kardeş Payı) Abi sen filozof musun niye bu kadar düşünüyorsun? (Leyla ile Mecnun)
Game of thrones dan -Ölüm tanrısına ne deriz. Not today (bugun değil) -Frey hanesi için kış geldi -Kaos bir merdivendir -Taht oyunları oynarsan ya kazanırsın ya da ölürsün -Aşk için yaptıklarım -Westerosun lordları birer koyundur. Sen koyunmusun, hayır sen bir ejderhasın, ejderha ol (Are you sheep, no you are a dragon be a dragon) -MOTHER 🥲 -Çarkı durdurmak güzel bir hayal. hayır çarkı durdurmayacağım onu kırıcam ( No I will break the wheel) -Hayır Joffreyi ben öldürmedim ama keşke ben yapmış olsaydım (but I wish that I had) -I will take that mine with fire and blood - You dont know nothing Jon Snow -Valar morghulis (Herkes Ölmedi) -Valar dohaeris (Herkes hizmet etmeli) -Sir Illyn bring me his head 😪 Sanırım ne kadar büyük bir GOT hayranı olduğumu ezbere bildiğim repliklerden anlamışsınızdır
Bu sahne tam bir klasik! "Telve. Bununla kahve içilmiş." repliği, absürtlüğün ve komedinin efsaneleştiği anlardan biri. 😊 Bir de şu var, aklımda:
- "Benim adım Hıdır, elimden gelen budur." (Kardeş Payı'nın bitmeyen efsanelerinden.)
Hakkını teslim edelim, Kardeş Payı absürt komedi konusunda yıllarca zirvede gezdi. 😂 Hele şu sahne, işin Sherlock Holmes'ü "Türk kahvesi" boyutuna taşıdığı an!