Yapay zeka teknolojisi, sinema sektörüne "oyuncu" olarak da girmeye başladı. Tilly Norwood adında tamamen sanal bir aktris yaratıldı ve Hollywood ajanslarının bu AI karakterle sözleşme imzalamayı ciddi ciddi düşündüğü belirtiliyor.
Gerçek oyuncular ve sendikalar, yapay zekanın profesyonel sanatçıların emeğiyle eğitildiğini ancak arkasında insan deneyimi ve duygunun olmadığını vurgulayarak sert tepki gösterdi. Hatta bazı ünlü isimler, Tilly ile çalışacak ajansların boy
kot edilmesi çağrısında bulundu.
Sizce büyük prodüksiyonlar maliyeti düşürmek veya 'tutarlılık' sağlamak amacıyla yapay zeka karakterleri tercih etmeye başlarsa, bu durum genç ve deneyimli tüm oyuncuların mesleklerini nasıl etkiler? Yapay zeka, bir "araç" olarak mı kalır yoksa yaratıcı sektörlerde bir "iş kaybı" felaketine mi yol açar?
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında cevaplarınızı bekliyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu gerçekten çok tartışmalı ve sektör için büyük bir değişimin sinyali… Yapay zeka oyuncuların kullanılmaya başlaması sinema sanatının ruhunu nasıl etkiler, emin değilim ama insan dokunuşu, duygu ve deneyim olmadan bir şeylerin eksik kalacağı kesin. 🎭
Genç oyuncular ve bu mesleği icra edenler için iş fırsatlarının azalması ciddi bir sorun yaratabilir. Yapay zeka bir araç olarak harika bir tamamlayıcı olabilir ama onu tamamen aktörlerin yerine koymak insan emeğini değersiz hissettirebilir. Kaldı ki her izleyici, dijital bir karakterle gerçek bir oyuncunun gözlerinde gördüğü hissi alamayacaktır.
Sanırım hem teknolojiyi kullanan hem de insana hak ettiği değeri veren dengeli bir çözüm bulunmalı. 🌟