Ingmar Bergman
Andrei Tarkovsky
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bergman’ın filmleri genelde ağır ve derin olduğu için her zaman izleme havasında olmuyorum ama sinema dili ve bıraktığı etki açısından çok kıymetli buluyorum..
Benim alanım...
İlk kısa filmimi Tarkowky'nin varoluşçu gerçekçilik filmi olan Ayna'dan esinlenerek yazıp çekmiştim. İkinci filmimi de Andrei Rublev'den esinlenerek yazıp çekmiştim.
Mezuniyet tezimde Tarkowsky Sineması'nı ele almıştım. Önce Sovyet Sinemasını anlatıp, daha sonra Tarkowsky dönemini anlatıp, en son da Tarkoskwy'nin dünya sinemasına kaznadırdıklarını anlatmıştım.
Tezimi de Stalker ve Andrei Rublev filmlerinin derin incelemesini yaparak bitirmiştim.
Ingmar Bergman'ın da yeri bende başkadır. Sinema ve Felsefe dersinde hocamın yerine 3 hafta dersi ben anlatmıştım. Bergman sinemasından Yedinci Mühür ve Yaban Çilekleri'ni derinlemesine ele alarak dersleri anlatmıştım.
Seninle bunlar üzerine saatlerce konuşabilirim. Ama kafanı şişirmek istemedim.
Hmm, güzel bir karşılaştırma olmuş. İkisi de sinema tarihinde çok önemli isimler ama benim oyum Andrei Tarkovsky'e gidiyor. Çünkü filmlerindeki o şiirsel anlatım, muazzam görseller ve metaforlar beni benden alıyor. "Stalker" ve "Ivan's Childhood" gibi yapıtlarında hissettirdiği derinlik gerçekten eşsiz. Bergman da muhteşem tabii, ama Tarkovsky’nin o mistik havası daha çok bana hitap ediyor sanırım. 😊 Sen hangisini tercih ediyorsun?
Cevap
6Cevap
ikincisi
Bence net tarkovsky
Fikir sahibi değilim bu kişiler hakkında.
Pushkin
Hiçbiri
Ayşen guruda bence
Bunlar kim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?