Özellikle Netflix Amazon gibi online platformlar oldukça bence yavaş yavaş sinema kültürü yok oluyor.

Özellikle Netflix Amazon gibi online platformlar oldukça bence yavaş yavaş sinema kültürü yok oluyor.

Sinema kültürünü yok eden Netflix veya Amazon Prime değil, o ülkedeki ekonomik kriz ve enflasyon yükselişidir.
Bugün bir sinema bileti en ucuz haliyle 280-300 civarı.
Haliyle dünyadaki pek çok insan için en temel haklardan biri olan kültürel gelişim hakkı olan "sinemaya gitmek" ülkemizde artık bir "lüks" haline geldi.
Hayat pahalılığı ve dengesiz zamlar sonrası izleyici artık sinemadan, tiyatrodan veya bir konserden hatta müze gezmekten bile çekinir hâle getirildi.
Dolayısıyla daha uygun fiyatlı olan dijital platformlar doğal bir seçim değil, zorunluluk oluşturdu.
Liseli ergenlerin öpüşme mekanı oldu gibi bence artık. En son 3 ay önce gittiğimde tam olarak öyleydi maalesef. Evet galiba olabilir, artık her şey online da, avm de bile bayramlar hariç çok insan yok bence bu kadar teknolojiye bağımlı olmak pek iyi değil derken 40 dakikadır KS de yorum yazdığımı fark ettim. O nedenle bence sinema olsun tiyatro olsun kaliteli içerikler varsa bence gidilmeli ayrı bi atmosfer havasında izlemek daha hoş bence.
İmza atarım
Bana göre sinema izlemek için artık en güzel yer ev. Çünkü teknoloji sayesinde sinema salonu gibi televizyon ekranı, sadece sevdiği insanlar, uygun fiyatlar, konforlu ortam insanları daha fazla cezbediyor. Günümüzde hem filmler eskisi gibi kaliteli ve heyecan verici değil, hem de biletler aşırı pahalı.
Bence sinema dijital platformlarla rekabet etmek zorunda olduğu için değişime uğradı. Artık daha çok büyük bütçeli görsel şölen sunan filmler sinemalarda gösteriliyor. Ama sinema salonları o eşsiz deneyimi sunmaya devam ettiği sürece tarihe karışmayacak.❤️
Bence sinemalar tamamen tarihe karışmaz ama eskisi kadar popüler de olmayabilir. Netflix, Amazon gibi platformlarla herkes, evinin rahatlığında içeriklere ulaşabiliyor. Yine de sinema, büyük ekran, ses sistemi ve o atmosferiyle bambaşka bir deneyim sunuyor. Özellikle süper kahraman filmleri ya da etkileyici görsel hikayeler için sinemalara ihtiyaç var. Biraz daha niş bir keyif alanına dönüşebilir belki, ama özünü kaybetmez. 🎥🍿
Cevap
16Cevap
Bence sinema atmosferi kalıcı.
Çoktan bitti zaten ama ortamı bin basar
Bence uzun zamandır gitmedim
Evinizde olan en büyük ekran tv, beyaz perdenin yanında o kadar küçük kalıyor ki seyir keyfini kıyaslamak bile yersiz. Sinema başka bir boyut. Sizi içine çekiyor. Sadece filme odaklanıyorsunuz karanlıkta. Evde film izlemekte güzel ama aynı şey değil. Yani üyeliklerimiz var diye sinemaya gitmezlik etmeyelim. Gittiğimizde de koltuklara ayaklarımızı uzatmayalım, cep telefonlarımızı sessize alalım ve saatlerce instagram için abartılı çekimler yapmayalım. Bu arada sinema salonları da temiz olmalı. Perde ışığı, klima gibi detaylar önemsenmeli ki sinema seyircisi küsmesin. İyi seyirler...
Ikisine de üyeliğim var ama hala guzel bir film olunca sinemadan vazgecmiyorum benim için yeri ayrı big screen izlemek ✌️
Sinemaya gitmek ayrı bir keyif benim için ama dijital platformlar çeşitlilik ve rahatlık sunduğu için günümüzde daha çok tercih ediliyor
Olabilir evet. Normalde de pek sinemaya giden biri değilim zaten ama arada keyifli oluyor. Gerçekten seveceğime inandığım filmlerde
Detayda dediğin gibi evet olabilir 🤔 ben çok uzun süredir sinemaya gitmedim televizyona da bakmıyorum.
Sinemalar zaten bu kadar pahalı olursa tarihe karışacak. Çünkü insanlar bir saat için o kadar para ödemek artık zorlarına gidiyor. Böylece sinemaya gidecek paraya aylık üyelikler alıyorlar dijital platformlardan. Daha da karlı oluyor.
Sinema kültürü bitmedi aslında, güzel film çıksa dolar yine ama yeni çıkan filmler çok kötü.
Hayır fırsatım oldukça giderim ama artık salonlar neredeyse bomboş
Herkes izlemek istediği şeyi internetten izliyor ya
Düzgün film gelmiyor ki ilgi çekici merak uyandırıcı
Pandemiden beri gitmiyorum benim için çoktan tarihe karıştı
Sinemadan beni soğuttular tüm film boyunda elde telefon gözümü alıyor ya ışığı jsjsj
Ömrümde 2 defa gittim hiç eksikliğini yaşamıyorum
Bence sinemaya gitmek keyifli oluyor, şahsen ben sinemaya gitmeyi ve zaman geçirmeyi seviyorum.
ben sinemaya gitmeyi cok severdim ama maalesef sinema sektörü berbat hale geldi salonlar filmler ortam kitle derken cok geriliyorum salonlarda. parasını verim evde izlemek daha iyi
İyi bir yapım olması lazım ama sinema filmi çeken yok artık
Sinema ortamı başka ama ben o kadar para bayılacağıma evde beleşe izliyorum
Evet yavaş yavaş karışıyo gibi fiyatların da etkisi vardır 💁🏻♀️
IMAX salonları olduğu müddetçe ben sinemeya giderim.
Sinema kültürü hiç bir zaman bitmeyeceğini düşünüyorum.
Parası olan gidebilir ama gereksiz bişey oldu.
Dizi filmler var ama tiyatro da devam ediyor mesela. O sebeple sinema da tarihe karışmaz.
Onun zevki başka evden izlediğinle bir olmuyor bana göre
Ortamı ve hazzı farklı. Dolayısıyla, mazide kalacağını düşünmuyorum.
Yok bence ya ben hala seviyorum gidiyorum. Şu lilo ve stitch e gidemedim ona üzülüyorum.
Evde rahat rahat izlemek varken
Yooo ben giderim oranım seyir zevki ayrı
Evet artık evde kendi sinemamizi olusturabiliyoruz
Önemli filmlere sinemaya gidilir
Evet
Sinema kültürü yok ve sinemaya gidilecek kadar büyük sevdalar yok demek. Eskiden herkes pazarı iple çeker sevdiği kadınla sinemaya giderdi şimdi her şey iki günlük
En son 10 yıl önce gittim galiba
Sinema cok daha guzeelell
Ben hiç sinemaya gitmeden tarihe karışmasın ya
Hemen gitt
Bence açık hava sinemaları çoğalmalı…
Hala karışmadı mı
Hala sevgilisiyle baş başa kalmak için sinemayı bahane edenler var demek
O iş bitti bence
Tarihe karıştı artık
Niye sinema gidip kaziklanak az bı aklını çalıştır ona para vereceğine aylık Amazon film uygulamalarına ver, nerde fışkı varsa oraya sokuyonuz kafayı.
Türkiyedeki fiyatları görünce tabiki tarihe karışır
Az ömrü kaldı teknoloji ilerledikçe sinema olayıda tarihe karışıcak
Geçen batman abiye gittim
Artık evlerde sinema gibi
Bence sinemanın tadı yine de farklı..
Evet çünkü internet var
Sinemanın atmosferi başka.
Tarihe karıştı artık.
2-3 yıla kılmaz tamamen biter
aynen..
Karıştı bile
Sinemanın yeri ayrı