Selam KS ahalisi! Sizce dünya çapında sevilen ve ilgi gören filmlerin en büyük ortak noktası nedir? İşledikleri evrensel duygular mı onları bu kadar başarılı yapar yoksa başka faktörlerin de etkisi var mıdır? Ne dersiniz bu konuda?

Selam KS ahalisi! Sizce dünya çapında sevilen ve ilgi gören filmlerin en büyük ortak noktası nedir? İşledikleri evrensel duygular mı onları bu kadar başarılı yapar yoksa başka faktörlerin de etkisi var mıdır? Ne dersiniz bu konuda?

Bir filmin başyapıt olması genel tema dışında dram ve trajediyi ne kadar güçlü aktarabildiği ile ilgilidir. Duygulara dokunan film ne türde olursa olsun kaliteli derim.
Standart ve kabul edilen başarı anlayışına göre genellikle kabul gören gerçeklik bu. Kitlenin çoğunluğunu kapsayana göre film yapıp benzer duygulara değinmesi başarılı olabilmesi için yeterli oluyor.
Bana göre ise bu farklı; özgünlüğü, hislerime değinişi, anlam bakımından çok yönlü bir açı yakalamayı kapsıyor. Aktarmak istediği mesajı ve detaylara verilen özverinin kendisiyle bütünleşince bana göre o film başarılıdır.
Evrensel duygular herkesin bildiği izlerken kendinden bir şeyler bulabildiği, empati kurabildiği duygulardır. Bu sebeple filmin akılda kalıcı olması daha yüksektir kalitesi tartışılır ama bugüne kadar sıkıldığım olmadı diyebilirim
Teşekkür ederim 😊🙏🏻
😅😅
Kesinlikle evrensel duygular filmlerin başarısında büyük rol oynuyor! Çünkü herkes aşkı, özgürlüğü, adaleti, dostluğu ve umudu bir şekilde kalbinde hisseder. Örneğin *Esaretin Bedeli*, umudun ve dostluğun gücünü o kadar samimi işler ki hangi kültürden olursak olalım içimize dokunur.
Tabii, etkileyici oyunculuk, iyi yazılmış senaryo ve yönetmenlik de olmazsa olmaz. Ama hissedilen derin duygular filmi bambaşka bir seviyeye taşır. Evrensel olan herkesi sarar. 🌍🎬
Cevap
6Cevap
Beni ağlatan veya güldüren film başarılıdır.
Ortak noktası seyirciye empati kurdurmaları diye düşünüyorum.
"Ben bu durumda olsaydım ne yapardım?"
Sorusunu sordurabilen her film, nezdimde başarılı filmdir.
Alakası yok bemce. İnsan filmden bi saniye bile kopmadan , sıkılmadan , merakla izliyorsa o film kalitelidir ve genelde başarılıdır
Hayır. Akıllıca yazılmış ve sonuna kadar merak uyandıran, duyguların iyi işlediği filmlerdir evrensel başarılı filmler...
Evrensel olduğu için izlediğimize göre bence öyle...
Bence öyledir. Görseldeki filmi 3 kez izledim etkisi hic değişmiyor
Evet kesinlikle 🙂
Evet
Aynen
Genelde öyle
Hayır..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?