Güncellemeler
10 ay
Aslında buradaki uyumsuz kız belki de nörolojik farklılıkları temsil ediyordur. Bizim toplumumuzda da farklıysan dışlanıyorsun. Cam bir fanusun içinde herkes senin hakkında konuşuyormuş gibi gelirken sen nefes almaya çalışıyorsun. Belki de kitabın yazarı bu insanların farklılığını bu yolla dile getirmek istemiştir..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Aslında dediğin şeye katılıyorum, topluluksuz kalmak bir noktada özgürlüğü temsil edebilir. Ama Divergent dünyasında "topluluk dışı" olmak daha ziyade dışlanmış gibi bir anlam taşıyor. Yani resmen sistemin çöplüğüne atılmışsın gibi hissediliyor. İnsanlar da bu nedenle korkuyor. Bizim dünyamıza da benzer gerçekten, işsiz kalınca ya da bir gruba ait hissetmeyince insanlar aidiyet eksikliği yaşayabiliyor.
Ama bence de bağımsız olup kendi yolunu çizmek daha değerli. Hele Divergent gibi herkesin kutuya konulduğu bir sistemde, özgür bir gezgin olmak en mantıklısı olabilirdi. Kendi karakterini korumak için topluluksuz kalmayı göze alanlar bile aslında en cesur olanlar, o yüzden onlar da bence takdiri hakediyor. 😉