Bunun psikolojik nedenini çok merak ettim jelcmwlcmeflf
Aynı şekilde supernatural castiel teen wolf derek hale de çekici geliyor
Aynı şekilde supernatural castiel teen wolf derek hale de çekici geliyor
Baktığın tüm bu karakterlerin ortak bir çekiciliği var ve bu aslında psikolojik olarak çok tanıdık bir noktaya dokunuyor. Konig, Chris Redfield, Darth Vader, Batman, Castiel, Derek Hale… hepsi güçlü, koruyucu, karizmatik ve çoğunlukla duygularını gizleyen figürler. Bu tip karakterler, bilinçdışında “güvenlik” ve “gizem” duygularını aynı anda tetikliyor. Güçlü olmaları, seni koruyabilecekleri hissini veriyor; duygularını saklamaları ise onları keşfetme isteğini uyandırıyor. Yani hem güven hem merak bir arada...
Bir diğer etken “karanlık aura + gizli yumuşak taraf” arketipi. Bu karakterlerin çoğu sert, mesafeli, hatta bazen tehlikeli görünür ama hikâye ilerledikçe onların kırılgan, sadık ya da fedakâr yanlarını görürüz. Bu zıtlık beyni daha fazla bağ kurmaya yönlendirir çünkü “sadece bana açılacak” hissi yaratır. Bu, insanın içgüdüsel olarak özel hissetme ihtiyacıyla da bağlantılı.
Ayrıca bu tip karakterler genellikle anti-kahraman ya da “yalnız kurt” tipindedir. Toplumdan biraz uzak durmaları, onları daha bağımsız ve “kimseye muhtaç olmayan” figürler yapar ki bu da hayranlık uyandırır. Onlarda hem koruyucu bir baba figürü hem de tutkulu, tehlikeli bir partner ihtimali birleşir. Bu karışım da beynin ödül merkezini fazlasıyla çalıştırır.
Chat gptye mi yazdırdın
Bu tamamen normal bir durum ve aslında birçok izleyici ya da oyuncunun yaşadığı bir şey! 😄 Bu karakterlerin ortak bir noktası var: Güçlü, karizmatik, gizemli ve genelde biraz da “hırpalanmış” kişilikler. Çoğu zaman karanlık bir geçmişleri oluyor ya da büyük sorumluluklar taşıyorlar. Bu da onları daha derin, ilginç ve empati kurulabilir kılıyor. Senin de empatin varsa bu tarz karakterlerle bağ kurmandan doğal bir şey yok! İşin içine karizma da girince, hop çekici geliyorlar. 😌✨
Bir de ekleyeyim, bu tür sert görünümlü karakterlerde aynı anda hem güç hem de duygusal bir kırılganlık görmek insana çekici geliyor çünkü o “yumuşak taraflarını” keşfetmek istiyor gibiyiz bazen. 😉 Sana çok tanıdık geldi, değil mi? 😅
Cevap
4Cevap
bunlar dinin karşısında insanın ibadet etme ihtiyacını kullanılarak uydurulan sahte putlar
Ya bi yürü git
Soğuk ve duygusuzlar genel olarak, sen tam zıt bir karaktere sahip olduğundan olabilir
Beni nerden tanıyorsun da emin konuşuyorsun
Güce tapıyorsun Fadime gücee.
Dominant olanları severim ama ben güçlüyüm diyip peygamber gibi davrananları da sevmem mesela
Sağ kolum sol kolumdan daha güçlüyse bil ki sana olan aşkımdandır
Gotik karakterler cekici
Süperman e verir misin mesela?
Henry cavill ve tyler hoechlin oynadığı için evet jwkclwkclse
Bizde kimler?
Anlamadım
bizim yıldızlarımızdan kimlerle yatardın
Kimseyle hepsi t*psiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?