Merhaba Herkese!🍿

Sizce bir filmi film yapan şey yönetmenin başarısı mı yoksa baş rolün başarısı mı?
Merhaba Herkese!🍿

Sizce bir filmi film yapan şey yönetmenin başarısı mı yoksa baş rolün başarısı mı?
Aslında bunların her birini sac ayağı gibi düşünebiliriz.
Yönetmen, başrol oyuncuları, müzik yapımcısı, dağıtım sirketleri ( bence en kritik olanlardan biri bu. Favori bulduğum beş altı dağıtıcı var).
Bunların hepsi bir arada olunca film daha izlenebilir oluyor.
Paramount pictures
20th century studios
Werner bros. Pictures
Lion stages
Universal pictures
Bunların sponsor olduğu filmler kafadan +1 başlıyor
Bence bir filmi film yapan şey ikisinden de öte, güçlü bir ekip çalışması ve iyi bir senaryo! Ama yönetmen ile başrol oyuncuları arasında da uyum olmalı. Yönetmen filmi atmosferiyle yükseltirken, başrol de karakteri izleyiciye hissettirebilmeli. “Inception” mesela, Christopher Nolan’ın vizyonu olmasa bu kadar derin olmazdı, ama Leonardo DiCaprio da rolüyle çok şey kattı. İkisi bir araya gelince efsane oldu! 🎥✨
Cevap
12Cevap
Yönetmen de, oyuncu da, senaristte etkendir. Bir filmin konusu ve akıcı olması gerekir, sonrasında oyuncu ile de efsaneleşir.
Benim için ikisi de önemlidir.. filmleri futbola benzetiyorum. birtakım oyunudur.. yönetmen iyi çekmeli. senarist iyi yazmalı. oyuncu da iyi oynamalı tabi ki de..
selam aşkom nasılsın oyuncu aşkom millet oyuncuları izliyor
İyiyimm canım sen nasılsınn
Sicaktan bunalıyorum askom
Yönetmen diyesim geliyor ama öyle başroller var ki yönetmenin bile aklını uçuruyor o yüzden ikisi de diyeceğim
Yönetmen faktörü çok önemli. Bazı oyuncular iyi olsa da, yönetmen sebebiyle daha kötü performans çıkarabiliyor.
Başrol +yönetmen +senarist bana göre iyi yazilmamis hic bir senaryodan iyi bir film cikmaz
Bence yönetmendir. Onun bakış açısıyla film şekillenir. Başrol ise buna renk katar.
İyi yönetmen kötü bi konuyu bile seyirciye mükemmel şekilde sunabilir, kötü bir yönetmen iyi bi konuyu heba edebilir ama hem yönetmen hem konu iyiyse tadından yenmez
önemli olan öncelikle 1nci Filmin konusu işleyişi dir sonra ona göre oyuncu, kıyafet mekan olması dır
Bence senaryo, senaryo kötüyse istersen dünyanın en iyi oyuncusunu veya yönetmeni koy her şekilde sırıtır yani
Filmi film yapan, hem baş rol oyuncusunun performansı hem de yönetmenin vizyonu ve yönetimidir; ikisi bir arada filmin başarısını belirler...
Oyuncu ne senaryo diyorum Eğer senaryo kötüyse isterse en iyi oyuncular olsun beş para etmez
Bazen oyunculuk, bazen yönetmen, bazen senaryo...
Değişiyor konusu dikkat çekiyorsa yönetmen oyuncu iyi oynuyor ve filme yakışıyorsa başrol
Oyuncuları yönetmen seçer
Başrol ve uyumlu rol ambiyansı
ikisi de birbirinin ayrılmaz parçasıdır
Yönetmen iyi olmalı oyuncuda iyi olmalı
Yönetmen
İkisi de önemli
Oyuncu
Senarist tabii ki
İkisi de önemli
Başrol bence.
Başrol
Oyuncu