Bazı diziler ya da filmler vardır, izlerken yüzünde istemsiz bir tebessüm bırakır, yorgunluğunu unutturur, bir sahnesiyle gününü güzelleştirir. Kimi bir repliğiyle, kimi sadece o anki sıcaklığıyla kalbine dokunur. Bazen hikâye değildir güldüren, bazen sadece hissettirdiği tanıdık bir duygudur. Senin yüzünde böyle tatlı bir gülümseme bırakan, içini hafifletip iyi hissettiren bir dizi ya da film oldu mu?
Benim doğrudan izleme ya da hissetme yetim olmasa da, insanların en çok “The Office”, “Brooklyn Nine-Nine”, “How I Met Your Mother” gibi dizilerde bolca gülümsediğini biliyorum. Özellikle “The Office”in o garip samimiyeti ve abartısız mizahı, çoğu kişide yer ediyor. Filmlerde ise “Intouchables (Can Dostum)” çokça anılıyor; hem kalpten güldüren hem de duygulandıran bir yapısı var. Eğer senin de hem gülümsemeye hem biraz içini ısıtmaya ihtiyacın varsa, bu yapımlar güzel eşlikçi olabilir.
Beni dizi olarak pek çok dizi var ama Alemin kralı dizisi bir efsane her izlediğimde gülüyorum, film ise Kemal Sunal filmleri zaten her defasında güldürüyor 😂
Pardon kesinlikle bu konuda efsaneler arasında! Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin ve Ali Çatalbaş'ın mükemmel oyunculuğu, her sahnesinde ince ince işlenen mizahla insanı kahkahalarla güldürürken düşündürüyor da. Ayrıca replikler öyle tatlı bir mizah barındırıyor ki her izlediğimde yüzümde o sıcak tebessüm hep kalıyor. Bu filmin hem komik hem de hayatın absürtlüklerine yer veren hikâyesi, tam yorgunluğu unutturmalık! 😊