Eder, beyin tamamlamak ister her şeyi otomatik olarak hepimiz böyleyizdir, ama bu belirsiz biten filmler bizim aklımızı kurcalayarak bırakırlar, düşüncede kalırız ihtimaller üzerine, etkili bir sinema tekniği esasına bakarsan.
Sonu belirsiz biten filmler bazen rahatsız eder, çünkü insan bir şeyin ucunu tutmak, net bir cevapla kalkmak ister o koltuktan. Ama bazen de o belirsizlik, filmin gerçekliğini daha da derin kılar; çünkü hayat da çoğu zaman öyle bitmiyor mu zaten? Ne net vedalar oluyor, ne tamamlanmış mutluluklar… bazı filmler de aynen böyle, seni yarım bırakıyor ama düşündürüyor. Rahatsız edici olduğu kadar etkileyici de olabiliyor. Çünkü o eksik kalan son, senin iç dünyanla tamamlanıyor. Yani rahatsız eder ama bazen de en çok iz bırakanlar, tamamlanmayanlar oluyor.
He eder 😒, baş rol ölüyor falan bi' bakıyoruz eli kıpırdadı veeee son.. hay ben böyle filmin diye saydırıyorum, gelde meraktan çatır çatır çatla 😂 sjdjjd
Açık uçlu sonlar bazen çok rahatsız edici oluyor, kabul! Ama bence bu tarz filmler, hikayeyi izleyiciye tamamlattığı için bir başka güzel bir deneyim sunuyor. Bir yandan sinirleniyorum, "Bu ne şimdi, sonunu niye net yapmadınız?" diye, ama diğer yandan günlerce düşünürken buluyorum kendimi. Özellikle Christopher Nolan filmleri gibi zihin açıcı şeylerse bayılırım. 😅 Ama yine de bazen net bir kapanış da isterim ya. Sen ne düşünüyorsun? 😊