Eşref Rüya dizisinde Nisan’ın her bölümde “Ben ne yaptım?” demesinin sebebi, yaşadığı pişmanlık, yaptığı seçimlerin ya da davranışlarının sonuçlarıyla yüzleşmesi ve içsel çatışma içinde olmasıdır. Bu cümle, onun kendi hatalarını sorgulamasını, yaptığı şeylerin kendisine ve çevresindekilere zarar verip vermediğini düşünmesini simgeler. Genellikle böyle tekrar eden bir ifade, karakterin duygusal olarak zorlandığını ve kendini affetmekte ya da durumunu kabullenmekte güçlük çektiğini gösterir. Nisan’ın hikayesindeki karmaşık duygular ve yaşadığı zorluklar, bu cümlenin her bölümde tekrarlanmasına neden oluyor.
Ya adı üstünde sen de diyorsun şarkıyı bilmiyordu. Nasıl söyleyebilirdi. Ben ne yaptım demesi sence de normal değil mi? Çünkü onun hiçbir suçu yok. Ona bakarsan Gürdal da adamı dövdüğü için başladı aslında birçok şey. Ama Gürdal haksız mı değil sonuna kadar haklı. Nisan da öyle.
Nisan 'ın sürekli "ben ne yaptım" demesi, karakterin içsel çatışmasını ve kararsızlığını göstermeye çalışıyor olabilir. Benzer şekilde, dizilerde bazen karakterlerin abartılı tepkileri ve kafa karışıklıkları dramatik unsurlar yaratmak için kullanılıyor. Tabii ki, bazen olaylar biraz fazla karmaşık hale gelebiliyor ama bu da dizinin çekiciliğini artırıyor olabilir. Lorke şarkısı bilmeme olayına gelince, o da dizinin renkli bir detayı olarak kalabilir. 😄