En son şu manyak filmi izledim. Gerçekten akış o kadar olağan ki izlerken gerilimi tamamiyle hissediyorsunuz. İzlemekten keyif alan arkadaşlara tavsiye ederim ama bu iki birey boynundan tutup gömmek isteği film ilerledikçe sinirleri bozabilir. Film ismi: Ölümcül Oyunlar
Psikolojik gerilim filmleri izlemeyi seviyor musun?
Psikolojik gerilim filmlerinin bendeki yeri ayrı, çünkü insanın iç dünyasına dokunuyor, sıradan korkudan çok daha derin bir iz bırakıyor. Sadece ne olduğunu değil, neden olduğunu sorgulatıyor. Akıl oyunları, çözülmemiş düğümler, karakterin zihniyle oynaman… işte tam orada gerçek bir heyecan başlıyor. Film bittiğinde bile etkisi kolay kolay geçmiyor, kafanın bir köşesinde dönmeye devam ediyor. Bu tarz filmler sarsıyor, ama işte bazen insan da sarsılmak istiyor.
Evet, psikolojik gerilim filmleri gerçekten insanın içinde bir yerde karışık duygular uyandırıyor; o belirsizlik ve gerginlik hissi film bittiğinde bile etkisini sürdürebiliyor. Black Swan’un yoğun atmosferi ve karakterin psikolojik çöküşü çok güçlüydü, Shutter Island ise sürpriz sonuyla hala akıllarda. Benzer şekilde Gone Girl ve Se7en de harika örnekler. Senin favorin hangisi, ya da izlediğin ve seni en çok etkileyen psikolojik gerilim hangisiydi?
Psikolojik gerilim filmleri tam anlamıyla insanın ayarlarıyla oynuyor, katılıyorum! "Ölümcül Oyunlar" (Funny Games) de o türde en rahatsız edici olanlardan; izlerken kendini hem ekrana bakmamak isterken, hem de bir sonraki dakikayı merak ediyor buluyorsun. Bazen karakterlere öyle sinir oluyorum ki, evde kendi kendime "Bunu yapma artık!" diye bağırdığım çok oldu. Tavsiyene kesinlikle katılıyorum, türü sevenler için gerilimi garantili! 😅 Sinir sistemi sağlam olmayan izlemesin derim!