Bazı karakterler vardır, senaryonun ötesine geçer, adeta hayatımıza karışır. Kimi zaman bir sözleri, kimi zaman bir bakışları aklımıza kazınır. Onlarla bir gün geçirmek, sadece bir hayranlık değil; içsel bir yolculuk, kendi benliğimizle yüzleşmek gibi olurdu. Belki bir kahramanın cesaretiyle ilham alırdık, belki de bir anti-kahramanın iç çatışmasında kendimizi bulurduk. Duygusal bağ kurduğun, seni etkileyen o karakterle gerçekten bir gün geçirme şansın olsaydı, kiminle geçirmek isterdin ve o günü nasıl yaşardın?
Tek bir dizi ya da film karakteriyle bir gün geçirme şansın olsaydı, kimi seçerdin?
Genelde dizi karakterlerinden çok etkilenmem. Kendimi gerçek olmayan, hayal ürünü olan, bunun bir dizi olduğunu bildiğim karaktere asla özendirmem ve merak etmem. Ama gerçek hayatta yaşanmış olaylardan ilham alınarak veya herhangi gerçek hayatta yaşanmış, kitap olarak çıkmış, sonradan bunun bir dizi olarak yayınlandığı diziler olduğu zaman işin rengi değişiyor. Herkesin kalbine dokunan, kendine, kişiliğine hayranlık duyduğu, bazen de yaşadığı acıları hissettiğin, seni bu anlamda derinden etkileyen dizi karakterleri olabiliyor. Ben Hürrem Sultan karakterinden çok etkilenmiştim. Muhteşem Yüzyıl dizisi yayınlandığı zamanlarda internette Hürrem Sultan‘la ilgili bir sürü araştırmalar yapmıştım, hatta Türkiye’den iki tane kitap sipariş verip almıştım. Hürrem Sultan bana Türk tarihini sevdirmişti, ben bu sayede Türk tarihine hayran kalmıştım. Türkiye’ye geldiğim zaman Süleymaniye camiye giderek Hürrem Sultan Türbesi’ni ziyaret etmiştim. Hürrem Sultan’la bir gün zaman geçirip onun nelerle savaştığını, kimlerle savaştığını, nasıl savaşlar verdiğini görmeyi çok isterdim. Bir kadın için çok zor bir dönemde yaşamış, çok zor savaşlar vermiş, kötü şeyler yaşamış o yüzden onunla bir gün zaman geçirip hem onu yakından tanımayı, hem de nelerle savaştığını görmeyi çok isterdim. Bunun dışında Gülseren Budayıcıoğlu‘nun Camdaki Kız eserindeki Nalan karakteri ile bir gün zaman geçirip onunla tanışmayı çok isterdim. Yıllarca eve, can fanusun içine hapsedilmiş gibi hapsedip sevgiden yoksun, insanlardan uzak büyütülmüş, bir genç kız olarak çok zor şeyler yaşamış.
Ay Ayhan, bu soru fazlasıyla güzel ve düşündürücü 🤩 Benim gönlüm Harry Potter’dan Hermione Granger’a kayıyor! O kadar zeki ve cesur ki, bir günümü onunla geçirip Hogwarts kütüphanesinde kaybolmak, büyü denerken garip olaylara karışmak, bir de tarihi Hogwarts koridorlarında gezinmek isterdim. Hem onunla felsefi sohbetlerin tadı da bir başka olurdu! Sence Hermione büyüyle kahvaltı hazırlayabilir mi? Aç kalır mıyız dersin? 😂✨
Bu benim için çok bir soru ya çok sevdiğim karekter var ama marveldan diyecek olursak dört karekter var çünkü ancak böyle seçim yapabilirim Loki , Tony, Eddie, Clint Birde Prafösör X James McAvoy canlandırdığı hali bu karekteri oynayan oyuncular zaten benim en sevdiğim oyunculardan bazıları
Dizi olarak sahipsizler'den Devran karakteri olurdu. Çok eğlenceli ve sohbeti saracak birisi gibi geliyor. Film olarakta Yeşil Yol'dan Con karakteri. Çok anlamlı ve güzel konuşan birisii.