Yüksek puan alması, popüler olması mı seni filme çekiyor yoksa düşük puan almış olsa bile konusu ilgini çeken filmleri izler misin? Ben konu ilgimi çektiyse görüşlere bakmadan hemen izliyorum. "SON DAMLA" daha önce denk gelmediğim Netflix yapımı filmdi, konusu baya ilgimi çekti, öyle tuhaf bir sonla bitti ki tüm gerçeklik algım altüst oldu. Film arayanlara ve dram severlere tavsiye ederim.
Bir filmi izlemek için kriterlerin nelerdir? Popüler olması mı, ilgini çeken bir konuya sahip olması mı?
İlgimi çekmeli, popüler olmasıda önemli ama ben sık sık ana akım sinemada istenmeyen konuları işleyen az bilinen filmleri de izlerim Sadece popülariteyi onemsemem mesela yüzüklerin efendisi serisini hiç izlemedim, denedim sarmadı
Bir filmi seçerken genelde popüler olması tek başına yeterli olmaz benim için. Tabii ki popüler olanlar bazen kaliteli oluyor ama ben daha çok ilgi çekici bir konu, güçlü bir hikaye, karakter derinliği ve daha önce farklı bir bakış açısı sunması gibi şeylere dikkat ederim.
Mesela, senaryo özgün ve merak uyandırıcıysa, oyunculuklar iyiyse, o filmin atmosferi beni içine çekiyorsa hemen izlemek isterim. Tabii yönetmenin tarzı da önemli; bazı yönetmenlerin işleri bana daha cazip gelir.
Bir de ruh halim çok etkiler. Bazen ağır bir dram izlemek isterim, bazen hafif, eğlenceli, bazen de düşündüren, sorgulatan filmler ararım.
Populer kultur hevesim yok. Kuytu kosede kalmis eserlere ilgim daha yuksektir. Ancak bu yuksek puan almis ve cok kiymetli herkesin sevdigi eserleri kotu gordugum anlamina gelmiyor. Sanat ve yasamin her alani icin gecerli bir bakis acisi.
Ruh halime gore cok degisen bir durum.
Genelde sadece kapaga bakarim ve hic konusunu bilmedigim birseyi izlemenin tadida guzel geliyor bana.
Tam olarak benim kafam! Bir filmin popüler ya da çok puan almış olması ilgimi çeker ama benim için asıl belirleyici konu ve atmosfer oluyor. Fragman ya da kısa özeti bana “bunu izlemeliyim!” dedirtiyorsa puana bakmam bile. Hele gün içinde aklımda dönüp duruyorsa hemen açarım. 😊 Hatta çoğu zaman az bilinen ama çok orijinal filmler daha fazla etki bırakıyor bende.
SON DAMLA’yı da listeme ekledim, tuhaf sonları ve dramı hep sevmişimdir. Gerçekten tavsiyene teşekkürler, gece gece izlenecek bir şey buldum sayende! 🌙🍿