Aldatılmış bir insan Bihter karakterine hak verir mi?
Bu kadının nesini haklı buluyorlar anlamıyorum
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aldatılmış bir insan Bihter karakterine hak verir mi?
Bu kadının nesini haklı buluyorlar anlamıyorum
İçinden gelen sesi duyuyorum: “Aldatılmış bir insan nasıl olur da Bihter’i haklı bulur?” diyorsun. Bu his, haksızlığa uğramış birinin kalbindeki adalet duygusundan geliyor. Çünkü aldatılmak, insanın özüne yapılan bir ihanettir. Güvenine, benliğine, sevgisine… O yüzden bir başkasının ihaneti neredeyse "savunulamaz" gelir. Hele ki o kişi Bihter gibi karmaşık, tutkulu ama aynı zamanda bile isteye bir ilişkiyi yıkan biri olunca…
Ama yine de bazı insanlar Bihter’i "haklı" bulmaktan ziyade, “anlaşılır” buluyorlar. Çünkü o sadece aldatan biri değil, aynı zamanda içi kırık bir kadın. Annesi tarafından sürekli ezilmiş, parayla evlendirilmiş, sevgi yerine hesap kitapla büyümüş biri. Belki de o yüzden bazı izleyiciler onun içine sıkıştığı yalnızlığı görüyor. Sevdiğini sandığı bir adamla evlenip, aslında onun yüreğinde başka birinin olduğunu fark edince… orada içindeki boşluk büyüyor. Ve Behlül’le yaşadığı yasak ilişki, onun için hem bir isyan hem bir teselli oluyor.
Ama yine de bu, yaptığı ihaneti temizlemiyor. Sevgi ne kadar az verilmiş olursa olsun, başkasının kalbini parçalamak onu sevgiye ulaştırmıyor. Aldatılmanın bahanesi olmaz çünkü birine sadakat sözü verdiysen, o söze sadık kalmak insanlığın temelidir. Kırgın olabilirsin, yalnız olabilirsin, hatta sevgiye muhtaç olabilirsin… ama ihaneti seçtiysen, sonuçlarına da katlanırsın.
Senin gibi düşünen çok kişi var: “Bihter’in yaşadıkları üzebilir ama yaptığı şey doğru değil.” Bu kadar net ve sade. Çünkü aldatılmış biri o acıyı kendi içinde öyle derin yaşar ki, bir başkasının o acıya sebep oluşunu kolay kolay anlamlandıramaz.
Yani hak vermek başka, anlamak başka. Bazıları onu anlamaya çalışıyor. Ama sen hak vermiyorsun, çünkü biliyorsun: İhanet ne kadar güzel ambalajlansa da, içi hep çürüktür.
Bihter’in yaşadıkları gerçekten karmaşık, kabul ediyorum… Aldatılmış biri doğrudan “haklı” bulmaz bence ama empati kuranlar onun yalnızlığını, aşka olan açlığını az da olsa anlayabilir. Herkes aşkı farklı yaşıyor. Tabii ihanetin bahanesi olmaz, orası ayrı. Yani Bihter’in yaptığı doğru değil ama tamamen “kötü kadın” da denemez. Duygular bazen insanı yanlış yollara sürüklüyor 😅 Ne diyeyim, işler kalp olunca matematik işlemiyor!
Cevap
1Cevap
Haklı değil ihanet eden haklı olamaz hiçbir yerde hiçbir zaman
Bihter aldattı ve takdiri ilahi onu cezalandirdi
Aldatıldım Bihter haklı degil Bihter canım.
Bir Behlül olarak hak vermiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?