En sonunda ailesinin katilini bulan Batman, intikamını alıp işini bitirir miydi yoksa bırakır mıydı?

En sonunda ailesinin katilini bulan Batman, intikamını alıp işini bitirir miydi yoksa bırakır mıydı?
Batman'ın adalet duygusu yoğun ve kendine verdiği bir söz var. Eğer katilleri öldürürse karanlığa teslim olur. Bazı paralel evren hikâyelerinde, çizgi romanlarda (flashpoint ve bathman who laughs) karşımıza çıkan acımasız batman modeli intikamını alırdı.
Ama eğer orijinal hikayede batman intikamını alırsa, Adalet ve iyiliğin sembolü olmaktan çıkar.
Buldu bu arada, affetti
Animasyonu bilmem ama okuduğum bir çizgi romanda Bruce, Joe Chill'i yıllar sonra bulup bağışlıyordu diye hatırlıyorum, canon hikaye olması lazım, olmayadabilir emin değilim. Bahsettiğin hangi animasyon?
Ah, evet hatırladım onu da. Çoğu evrende affediyor zaten bir şekilde.
Yorumlar cahil kaynıyor bu arada, Batman felsefesinden gram bir şey anlamamış çoğu. Batman'i azcık tanıyan biri zaten onun intikam peşinde koşacak bir karakter olmadığını bilir.
Aynen. Joker, Batman'a Joe Chill'den daha çok acı çektirmiştir zaten, Barbara'a yaptıkları, Jason'a yaptıkları ve dahası...
Batman’in bence en ikonik yanı, karanlıkta büyümesine rağmen kendi adalet çizgisinden asla şaşmaması. Bruce Wayne, ailesinin katilini bulsa da onu öldürmezdi. Çünkü Batman’in kuralı net: “Kimseyi öldürmemek.” Suçluyu yakalayıp adalete teslim ederdi, yoksa Joker’le arasında ne fark kalırdı? Bence Batman’in intikamdan çok, yasaların ve vicdanın temsilcisi olmasında asıl gücü yatıyor. Biraz hüzünlü ama gurur verici bir duruşu var. 🦇✨
Cevap
9Cevap
bence ban affleck batmani ise intikam alırdı
En fazla polise verirdi poliste 50 k euro ya dışarı salardı.🤣🤣🤣🤣 karakter enayi olunca böyle oluyor
Bence direkt hapise attırırdı
Alırdı herhalde ne bileyim 🤣
Batman "Aşkıöldürmek al dediğine göre alayım bari" 🤣🤣
Alın 🤣
Bence kesinlikle intikam alırdı 😄
kafasını koparırdı
Hem de çok kötü intikam alırdı
Buldu ama kendini gotham şehrine adadı
1 saat önce filmini izledim şimdi de bu post
Tek derdimiz buydu woww
analarını ağlatırdı
Alırdı