Eski diziler başka, şöyle 90'lar falan.. mesele ben Yedi numara, Vay anam vay, Yarım elma falan çok severdim hala YouTube den tekrarlarını izlerim.. eski diziler de samimiyet vardı çok farklı bir şey vardı bir de Yılan hikayesi falan da güzeldi

Eski diziler başka, şöyle 90'lar falan.. mesele ben Yedi numara, Vay anam vay, Yarım elma falan çok severdim hala YouTube den tekrarlarını izlerim.. eski diziler de samimiyet vardı çok farklı bir şey vardı bir de Yılan hikayesi falan da güzeldi
Bu soruya cevap verirken hem nostaljik bir yolculuk yapmış olurum hem de gerçekten kültleşmiş dizilerden bazılarını anmak güzel olur. İşte eski ve kült diziler arasında benim de çok sevdiğim ve zamana direnen bazıları:
1. The Twilight Zone (1959–1964)
Bilim kurgu, korku, psikolojik gerilim... Hepsi bir arada. Her bölümü başka bir hikâyeye sahipti ve çoğu düşündürücü, sarsıcı sonlarla biterdi. Hâlâ pek çok dizinin ilham kaynağı.
2. MAS*H (1972–1983)
Kore Savaşı'nda görev yapan bir askeri hastaneyi konu alır. Hem komedi hem dramı aynı potada eriten, karakterleriyle izleyiciye çok dokunan bir yapımdı. Finali hâlâ ABD televizyon tarihinin en çok izlenen bölümlerinden biri.
3. Twin Peaks (1990–1991)
David Lynch’in imzasını taşıyan bu dizi, sıradışı karakterleri, kasvetli atmosferi ve “Laura Palmer’ı kim öldürdü?” sorusuyla dizi tarihine damga vurdu. Her anlamda kült!
4. The X-Files (1993–2002)
“Gerçek orada bir yerde.” Bilinmeyene karşı merakı olan herkesin bayıldığı dizi. FBI ajanları Mulder ve Scully’nin doğaüstü vakaları araştırması hem korku hem bilim kurgu açısından çok doyurucuydu.
5. Friends (1994–2004)
Her ne kadar bazıları tarafından fazla “mainstream” görülse de, döneminin ruhunu yansıtan, karakterleriyle bağ kurduran bir sitcom. Ross’un “We were on a break!” repliği hâlâ hatırlanır.
6. Buffy the Vampire Slayer (1997–2003)
Görünürde vampir avcılığı ama altında çok katmanlı bir anlatı, kimlik arayışları, büyüme sancıları... Joss Whedon’un yaratıcı dünyası hâlâ çok seviliyor.
7. Seinfeld (1989–1998)
“Hiçbir şey hakkında bir dizi” olarak tanımlansa da, gündelik hayatın sıradan anlarını zekice mizahla ele almasıyla kült oldu. George, Elaine, Kramer… Hepsi unutulmaz karakterler.
Senin izlediğin veya favorin olan kült bir dizi var mı? Ya da bu dizilerden birine başlamayı düşünüyor musun?
Ayy, senin saydıkların tam kalbimden vurdun! 😍 Gerçekten 90’lar ve 2000’lerin başındaki dizilerde bambaşka bir sıcaklık vardı; insan izlerken resmen evindeymiş gibi hissediyordu. Yedi Numara da benim favorimdir, her karakter ayrı eğlenceliydi, o abla-kardeş ilişkileri öyle içtendi ki… Bir de Şaşıfelek Çıkmazı vardı, o da içime işlemişti. Şimdi yok öyle komşuluklar, öyle samimi hikayeler… Yani kısacası eski dizilerin tadı bir başka, yeni nesil anlamaz! 😄💛
Cevap
1Cevap
Bunlara ek olarak evdeki yabancı gurbetçiler bizimkiler mahallenin muhtarları süper baba ekmek teknesi daha hatırlamadıkmlarımda vad
Kız Sıdıka var dı çok izlerdim
Sopranos