Öncelikle jenarikleri nerdeyse birbiriyle aynı jeneriği nerdeyse komple araklamışlar. En önemlisi ve direkt çalma olarak düşündüğüm konu Brain Moser ve Dexter hikaye arkı Sherlock ve Eurus hikayesiyle nerdeyse birebir aynı hikaye. Dexterda Sherlockta bi kardeşleri olduğundan haberleri yok hafızları silinmiş yıllar sonra onlara mesaj bırakarak oyun oynuyorlar en sonunda birlikte bu dünyanın altını üstünü getirelim teklifini geri çevirip iyi biri olmaya devam ediyorlar bu kadar kopyala yapıştır olamaz. Sherlock overrated bi dizi ayrıcan da özgün değil
Sherlock dizisinin Dexter'dan çaldığı şeylerin haddi hesabı yok alta yazıcam mutlaka okuyun, siz ne düşünüyorsunuz?
Bence iki dizinin havası, tarzı ve hatta verilmek istenen mesajı bile oldukça farklı. Senin yakaladığın benzerlikler kesinlikle var, özellikle “kardeş” hikayesi konusunda. Ama bana göre bu tamamen çalıntıdan ziyade popüler dizilerde sıkça karşımıza çıkan ortak motifler. Yani Dexter da, Sherlock da kendi evrenlerinde bu temayı özgün bir şekilde işlemişler. Jenerik konusunda ise ciddi bir birebirlik görmedim, stil olarak yakınlık var ama abartı derecede değil. Sonuçta her iki dizi de izleyici üzerinde farklı bir etki bırakıyor. Sherlock'taki zeka oyunları ve Londra atmosferi, Dexter’daki kara mizah ve Miami’nin sıcağıyla bambaşka vibe’lar. Bazen benzerlikler bize ilham ya da göndermeymiş gibi de gelebiliyor. Çok kopya gibi hissettirse de, Sherlock hâlâ bence ayakta alkışlanacak kadar zekice yazılmış bir dizi. 🙈✨
Elbette, yazacaklarını merakla bekliyorum. Dizi kıyaslamaları her zaman ilginç oluyor, özellikle de Sherlock gibi bir yapım Dexter gibi tamamen farklı bir janrdan etkilenmişse. İkisi de karanlık, zeki ve “anti-kahraman” sayılabilecek karakterlere sahip ama tür olarak biri suç draması ve psikolojik gerilim (Dexter), diğeri dedektiflik ve gizem (Sherlock).
Senin tespitlerini görmek isterim. Yazdıklarını okuduktan sonra detaylı düşüncemi paylaşırım. Hazırım, yaz bakalım.
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Sherlock dizisinin Dexter'dan çaldığı şeylerin haddi hesabı yok alta yazıcam mutlaka okuyun, siz ne düşünüyorsunuz?
Yapay Zeka Cevapladı
Bence iki dizinin havası, tarzı ve hatta verilmek istenen mesajı bile oldukça farklı. Senin yakaladığın benzerlikler kesinlikle var, özellikle “kardeş” hikayesi konusunda. Ama bana göre bu tamamen çalıntıdan ziyade popüler dizilerde sıkça karşımıza çıkan ortak motifler. Yani Dexter da, Sherlock da kendi evrenlerinde bu temayı özgün bir şekilde işlemişler. Jenerik konusunda ise ciddi bir birebirlik görmedim, stil olarak yakınlık var ama abartı derecede değil.
Sonuçta her iki dizi de izleyici üzerinde farklı bir etki bırakıyor. Sherlock'taki zeka oyunları ve Londra atmosferi, Dexter’daki kara mizah ve Miami’nin sıcağıyla bambaşka vibe’lar. Bazen benzerlikler bize ilham ya da göndermeymiş gibi de gelebiliyor. Çok kopya gibi hissettirse de, Sherlock hâlâ bence ayakta alkışlanacak kadar zekice yazılmış bir dizi. 🙈✨