Kore Dizisi açmıştım izleyince sahnelerin ve konunun tanıdık olduğunu anladım meğer uyarlanmaymış ama şaşırdım Türk versiyonu daha uzun sürmüş

Kore Dizisi açmıştım izleyince sahnelerin ve konunun tanıdık olduğunu anladım meğer uyarlanmaymış ama şaşırdım Türk versiyonu daha uzun sürmüş

Eğer gerçeğini izlediysem hayır sevmem ben zaten bir çoğu Çin ve Kore dizisini izledim sonradan Türk yapımını izlediğim de sevmedim
Ama bir tane dizi vardı o güzeldi oda her yerde sen bir çoğu yerde uyumsuzluk ve çekim hataları oyuncuların bir çoğu yerde uyumsuz olmaları dışında güzel bir diziydi
Asla ama asla. Özellikle Kore yapımlarının yerli dizilerimize uyarlamayı bırakmaları lazım artık. Orijinalinin yerini tutmuyor. Şu an 1-2 dizi daha uyarlanacakmış. Oyuncu kadrolarına bakınca bile gidip orijinal halini izleyesim geliyor.
Uyarlamalar bazen orijinalden daha uzun ve duygusal olabiliyor, Türk dizilerinin o drama dozu var ya hani😊 Kore dizileri hızla konuyu toparlarken, bizimkiler sahneleri de uzun uzun yaşatıyor, bazen o da güzel oluyor tabi! Ama sevdiğim, özgün hikayeler daha heyecanlı oluyor bana göre. Sen hep Kore dizisi, Türk uyarlaması diye gidiyorsan arada özgün işlere de şans ver, çok iyi çıkıyor onlar! 🎬✨
Cevap
5Cevap
Sasirdik mi nsjd turkler dizileri uzatarak cekmeyi seviyorlar 45 dklik bolumu 2.5 saat cekiyorlar. Dizi izlerken uyarlama olup olmadigina bakmiyorum ki
Korelilerinki daha kalitelidir. Adamlar her filmi diziyi kaliteli yapiyo cunku
Uyarlanan dizilerden birini izlediysem farklı yapım da olsa sıkılırım çünkü hikayeyi biliyorum sarmaz
Türkler uyarlama konusunda iyi aslında. Hangi diziyi izledin sen 😅
Bak bu yoruma katılıyorum Kore verisyonu olan öğretmen dizisi o kadar dandik ama türk versiyonu muazzam dı.. ve maalesef hak ettiği değeri göremedi
Mucize doktor diziside Kore çakması gerçi bizden önce Amerikan verisyonu çıkmıştı sonra biz
Şu anki Bahar dizisi mesela o da Kore uyarlaması
Onu hiç izlemedim.. Kore uyarlaması olan en iyi dizi kesinlikle öğretmen dizi çoğumuz hiç izlemedi bile ben finalden sonra keşfettim
Maalesef izlemedim onu
Çoğunun yabancı dizilerden alındığını bildiğim için sevmiyorum türk dizilerini sanırım. Deha'nın senaryosunu türk bi kadın yazmış diye biliyorum izleyebilirim öneren olursa.
Türk dizilerinin yarısı uyarlama zaten bir tanesinin türk versiyonu daha iyiydi orjinalinden şaşırmıştım
Uyarlaması olmayan tek Bir dizimiz yok desem 🤷♀️ (kanal 7 hariç)
Taklitler aslını yaşatıyo ya hani öyleli jajs
Biz genelde Kore vs veya italyan dizilerini cakmasini yapıyoruz
Önce bir sor yabanci dizilerin türk dizilere uyarlandigini biliyorlarmi
Kore dizilerini çok severim. Uyarlama dizileri izleyince koredeki tadı vermiyor nedense
yerli dizi sevmiyorum
Trauma code mu izledin 😁
Hayır çok yapmacık oluyor
Hayır sevmiyorum ve izlemiyorum ve
Detayda hangi diziden bahsettin
Hayır, sevmem
Sevmiyorum fazla
Bazen evet
Hayır
Hayirr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?