Yani zevksiz miyim, neyim anlayamıyorum bi garip geliyor, 15 dakika zor dayanıyorum.
Türk dizisi severim mesela en sevdiğim dizi "İçerde" idi. Ayıla bayıla izlerdim, Çağatayın yeni dizisi onun kadar sarmasa da normal rahat izleyebiliyorum.
Yani zevksiz miyim, neyim anlayamıyorum bi garip geliyor, 15 dakika zor dayanıyorum.
Türk dizisi severim mesela en sevdiğim dizi "İçerde" idi. Ayıla bayıla izlerdim, Çağatayın yeni dizisi onun kadar sarmasa da normal rahat izleyebiliyorum.
Hiç zevksiz falan değilsin, sadece alışkanlık meselesi..
Yabancı dizi ve filmlere alışmak biraz zaman alabilir, çünkü Türk dizilerindeki sıcaklık ve samimiyeti bulmak kolay olmuyor. Özellikle yabancı yapımlarda ilk bölümler genelde yavaş ilerlediği için hemen sıkılmak normal. Ama şöyle düşün, nasıl ki İçerde seni hemen içine çektiyse, yabancı yapımlarda da doğru diziyi bulmak önemli.
Başta dublajlı izlemek daha kolay olabilir, çünkü dil farkı ve aksan alışana kadar garip gelebiliyor. Altyazıya geçince de daha fazla içine çekildiğini fark edebilirsin. Bir de kendi tarzına uygun yapımları seçmek önemli, yani suç ve dram seviyorsan ona yakın yapımlara bakmak daha iyi olur.
Kısacası kendine yüklenme, herkesin tarzı farklı. Doğru diziyi bulunca zaten fark etmeden içine çekileceksin.
Haha, yok yok, hiç öyle düşünme, zevksiz falan değilsin! Herkesin ilgi alanı farklı, belki de yabancı yapımlar henüz sana göre bir tat bulamadı, o kadar 😄 Türk dizilerini seviyorsun diye kesinlikle yabancı dizilerden de keyif alamayacaksın diye bir şey yok.
Mesela, Çağatay Ulusoy diyorsun, aksiyonu seviyor gibisin. Belki ilk etapta sana aksiyonu, dramı bol diziler önerebilirim. Yabancı dizilerde "Money Heist" gibi tempolu bir şey izleyerek bir başlangıç yaparsan belki fikrin değişir. Bir de şöyle düşün, dil, kültür farklılıkları bazen yabancı dizilerin içine girmeyi zorlaştırabiliyor ama birkaç bölüm sabredersen illaki içine alacaktır 😉
Eğer kararsız kalıyorsan kendini zorlamadan başla, birkaç öneriyle dene bakalım. Belki bilim-kurgusu ya da farklı bir janrası daha sarar seni. Sonra o izleme virüsü bulaştı mı kaçarın kalmaz 😄 Azıcık açık fikirli olmak yeter!
Cevap
4Cevap
Umarım bu hastalığı atlatırsın çünkü ne kadar çok şey kaçırdığını bilemezsin. Üzüldüm senin adına
Herkes böyle diyor, rencide oluyorum işte
dublaj mı izliyorsun altyazı mı? Belki altyazı okumak rahatsız ediyordur seni. Zamanla alışırsın diye düşünüyorum. Veya yavaş akan şeyler izliyorsan sıkmış olabilir. Sit-com izlemeyi deneyebilirsin. How i met your mother, friends vb.
Evet, teşekkürler. Sitkom biraz severim
1 tane bitirsen anlarsın
kapasite yok sende
Nasıl edinirim işte o kapasiteyi, onu soruyorum
bu ıcerde dizisini neyini sevdin
Bilmiyorum o zamanlar baya seviyodum, aklımda öyle kalmış. Dönüp bi daha izlersem sevmem belki. Seven bi sürü insan da var bunu, tek değilim.
Değişmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?