Ablası reddedince kız kardeşiyle evlenmek?

155 yıllık bir aşk üçgeninden (hatta dörtgen?) bahsedesim geldi bugün. Düşüncelerinizi merak ediyorum. Küçük kadınlar; Amy, Jo ve Laurie. haberi olmayanlar için gerisi spoiler. Kısa bir özet geçeceğim. Sorumun kendisi için en son paragrafı okumanız yeterli.

Laurie, dört March kız kardeşine komşudur: Meg, Jo, Beth ve en küçükleri Amy. Kızlarla arasında güzel bir dostluk gelişir ve March ailesi onu kendi evlatlarıymış gibi benimser. Laurie'nin de derdi budur zaten, bir yuvanın parçası olabilmek. Jo ile Laurie arasında ise diğerlerinkinden özel bir dostluk gelişir. Zaman geçer; kızlar büyür, Laurie de yerinde saymaz. Kardeşlerin en büyüğü Meg evlenir, Laurie üniversiteye gider gelir ve aklında sadece en yakın arkadaşı Jo vardır. Laurie, Jo'ya aşıktır. Meg'in düğününden sonra aşkını ilan eder. Der ki; "Seni tanıdığım ilk günden beri sana aşığım Jo, göstermeye çalıştım ama izin vermedin ki sorun yok ama artık beni duyup bir cevap vermen lazım. Senin sevmediğin her şeyi bıraktım, bekledim ve asla şikayet etmedim çünkü sen de bana aşık olursun sanmıştım" ama aşkına karşılık alamaz. Jo, onu o şekilde sevmeye çok çabaladığını ama yapamadığını söyler. Bunu duyan Laurie artık orada kalamayacağına karar verip alır başını avrupaya gider. Orada kader onu March kardeşlerin en küçüğü ama en süslüsü Amy ile tekrar bir araya getirir. Amy küçüklükten beri Laurie'den hoşlanmaktadır ama son zamanlardaki aylak tavırları onu biraz soğutmuştur. Laurie her zaman küçük kız kardeş olarak gördüğü Amy'nin akıllı, güzel ve zarif bir genç kadına dönüştüğünü fark eder. Yalnız Amy de onun en yakın arkadaşı Fred ile nişanlanma arifesindedir. Tabii Laurie'de şeytan tüyü var, allem eder kallem eder Amy'nin kafasını karıştırır ve Fred'in evlilik teklifini reddedip kendisi ile evlenmesini sağlar ve karı koca olarak amerikaya geri dönerler. Yalnız amerikada epey bir yalnızlık çeken Jo, Laurie'nin evlilik teklifini tekrar değerlendirmek istemektedir. Küçük kardeşi ile yakın arkadaşını el ele görünce hafif bir şok geçirir.

Çoğu insan Jo ile Laurie'nin yaşadıklarından sonra Amy ile olan sonu Jo'ya ihanet olduğunu düşünüyor. Ben açıkçası böyle düşünmüyorum ve Amy ile Laurie'yi çok yakıştırıyorum. Buraya kadar okuduysanız siz ne düşünüyorsunuz?