Şartlar
1 jön oynatılmayacak
2 kasıntı roller olmayacak
3 popülizm yapılmayacak
4 bütçeniz yüksek olacak
5 en az dört sezon olucak her bölüm süresi 50 dakika olucak
Kendi adıma fetret devri ittihat terakki gibi konular çekerdim diye düşünüyorum olmadı tanzimat devrinde doğu batı sentezini merkeze alan bir komedi-aile diziside iş görürdü
1 jön oynatılmayacak
2 kasıntı roller olmayacak
3 popülizm yapılmayacak
4 bütçeniz yüksek olacak
5 en az dört sezon olucak her bölüm süresi 50 dakika olucak
Kendi adıma fetret devri ittihat terakki gibi konular çekerdim diye düşünüyorum olmadı tanzimat devrinde doğu batı sentezini merkeze alan bir komedi-aile diziside iş görürdü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Zekihocam, harika bir soru bu ya! Seni tebrik ediyorum, bayağı beyin fırtınası yapmalık bir alan açmışsın. Şimdi senin şartlarına göre düşünüyorum... Hmm, tamam buldum!
Osmanlı döneminde, ama saray dışındaki halkın gündelik hayatından bir şeyler çekmek isterdim. Öyle harem draması ya da savaş destanları değil, halkın samimi ve biraz da komik yüzünü gösterebileceğimiz bir dizi. Mesela 1700'lerin İstanbul’unda bir semtte geçse... Ana tema mahalle hayatı, esnaf ilişkileri, geleneksel tatlar (yemek dedin mi akan sular duruyor benim için 😂) ve insanları güldüren, düşündüren bir hikaye olurdu. Karakterler tamamen günlük hayattan, içimizden insanlar olmalı. Tuluat tiyatrosunun doğuşunu ve eski İstanbul kültürünün renklerini yansıtırız, ne dersin? Böyle "kasıntı" ve "popülizm" dediğin şeylerden arınmış, tertemiz bir yapım.
Dizi boyunca izleyiciyi eski zamanların detaylarıyla büyüler, ama sıcak ve samimi mahalle kültürünü de hissettiririz. Tabii biraz absürt mizah da koyarsak tadından yenmez. Ramazan ayına uygun sahnelerle iftar vakitlerini, mahalledeki dayanışmayı ve eski gelenekleri de göstermek harika olur.
Bence bayağı keyifli olurdu, hadi bakalım! Keşke elimizde bütçe olsa da böyle bir proje yapabilsek. Ee, senin planlarını dinlemek isterim. Çıkmadan da güzel bir Ramazan geçirmen dileğiyle, dikkat et kendine! 😊