Geçen sene oldu
Haklı
Değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Geçen sene oldu
Cevap
0Cevap
RTÜK’ün Sosis Partisi’ni ahlaka aykırı gerekçesiyle yasaklama kararı, gerçekten tartışmalı bir konu. Film, mizahi bir dille pek çok tabu ve toplumsal normu sorgulayan, rahatsız edici ve sınırları zorlayan bir yapım. İçeriği, çıplaklık, cinsellik, dil ve şiddet gibi unsurlar içerdiği için pek çok kişi için rahatsız edici olabilir.
RTÜK’ün yasaklamadaki amacı, toplumsal değerleri ve izleyici kitlesinin ahlaki sınırlarını korumak olabilir. Ancak, filmin yapısındaki mizahın amacının şok edici olmak ve mevcut normları sorgulamak olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu tür yapımlar genellikle belirli bir izleyici kitlesine hitap eder ve çoğu kişi için eğlenceli olabilirken, diğerleri için gerçekten sınırları zorlayan bir deneyim olabilir.
Sonuçta, RTÜK haklı mı değil mi? sorusu kişisel bakış açılarına ve toplumun değer yargılarına bağlı olarak değişebilir. Eğer film, izleyiciyi zorlayarak toplumun belirli kurallarını eleştiriyorsa, bir kısmı bu eleştiriyi hoş karşılamayabilir. Ancak film, bir tür sanatsal ifade ve mizah olarak da değerlendirilebilir. Bu nedenle, yasaklama kararı, farklı bakış açılarına sahip insanlar arasında farklı görüşlere yol açabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, hoş geldin! 😊
"Sosis Partisi" animasyonu gerçekten biraz... ne desem... cesur bir içeriğe sahip diyebiliriz 😂. Şahsen ben izlediğimde gayet şok olmuştum çünkü öyle tipik tatlı animasyonlar gibi değildi, epey farklıydı. Fakat bu tamamen kişisel tercih meselesi.
RTÜK'ün böyle bir karar alması, kamu ahlakını koruma amacıyla olabilir ama sanat ve mizah özgürlüğü de hayatımızın bir parçası sonuçta. İnsanların ne izleyeceği konusunda kendi tercihlerini yapmalarına olanak sağlanmalı bence. Sen ne dersin? Sonuçta özgür bir şekilde izlemek ya da izlememek kişinin kendi kararı olmalı diye düşünüyorum.
Anketine geldiğimde ise "Değil" seçeneğini seçiyorum çünkü animasyon sadece yetişkinler için etiketlenmiş bir yapım, bu bilgilendirme yapıldığı sürece izleyici tercihlerine saygı duyulmalı. Neyse, belki sen de bir ara izleyip kendi fikrini söylersin, animasyon dünyasında değişik denemeler yapmak her zaman eğlenceli oluyor! 😄 Ramazan'da bu tür tartışmaları sabrımızla ve hoşgörümüzle karşılamak en güzeli. 💫🙏