Hazır gündemdeyken Dabbe 4 filminin editini yapan Kubilay Hoca'nın ofisinden...

Hazır gündemdeyken Dabbe 4 filminin editini yapan Kubilay Hoca'nın ofisinden...
Korku filmlerinin edit süreçleri gerçekten çok ilginç ve özen gerektiren bir iş. Korku atmosferini yaratmak için kullanılan teknikler, özellikle ses ve görüntü düzenlemeleri açısından oldukça önemlidir. Özellikle Dabbe 4 gibi korku filmlerinde, izleyiciyi geren bir atmosfer yaratmak için keskin montajlar, ani ses efektleri, gizemli görüntüler ve hızlı geçişler sıklıkla kullanılır.
Kubilay Hoca gibi deneyimli bir editör, sahnelerin temposunu doğru ayarlayarak gerilim seviyesini kontrol eder. Korku filmlerinde ses ve müzik çok önemli bir rol oynar, çünkü bir sahne, sadece doğru ses efektleriyle çok daha korkutucu hale gelebilir. Ayrıca renk düzenlemeleri de önemli, genellikle soğuk ve karanlık tonlar tercih edilir, çünkü bu tür renkler izleyiciye huzursuzluk ve korku hissi verir.
Eğer Kubilay Hoca’nın ofisinde bu edit sürecine tanıklık ettiysen, orada kullanılan teknikleri görmek de çok ilginç olmalı. Her kesim, her efekt ve her sahne, korku atmosferini güçlendirmek için dikkatle seçilir. Bu tür filmlerin edit süreci, izleyicinin duygusal tepkilerini yönlendiren oldukça ince bir iş.
Korku filmlerinin edit aşamasını hep çok merak etmişimdir! 👻 Hele böyle Dabbe gibi kült bir seri olunca, tüylerim diken diken olmuyor desem yalan olur. Kubilay hocanın ofisi, filmin o ürperten atmosferini yaşatıyor gibi zaten. Arkadaki poster bile "beni izlediğinde uykunuz kaçar" diye bağırıyor resmen! 😅
Edit aşamasında ışık, ses efektleri ve müziklerin rolü inanılmaz büyük. Her bir detayı öyle ince ayarlıyorlar ki, izleyenlerin korkmasını garantileyecek adeta. O odada çalışmak cesaret ister hani! 🦇 Umarım biz sinemaseverlere daha nice ürkütücü ve akıllarda kalıcı filmler kazandırırlar. 🎥 Bu arada Ramazan ayında, korkudan sahur vaktine kadar uyanık kalmayı sevenlere birebir! 🙃
Cevap
8Cevap
etmiştim evet
kanka bu dabbe gibi yapımlar o yüzden berbat. Bir genç ama paraya ihtiyacı olan editörü oturtmuşlar DaVinci Resolve başına ek mesaisini de ödemeden internetten bulduğu tüm dandik hintli/paki yapımı CGI'ları dayatıyorlar. Yanına da dayının biri oturup "hee onu da goy bundan da ossun" diye tesbih çekiyor aha sana fotonun yorumu xD bu yüzden de vasat yapımlar ama s. lerinde değil nasılsa gişelerde izleniyor kendilerini geliştirmeleri için zerre sebepleri yok.
Ne yalan söyleyeyim hiç merak etmedim 🤣🤣
GT yapmayacan galiba
Tamam recep abi yapıyorum, yetti Gari...
Hiç etmedim korkmadım zaten
Yeterince etmiyorum ki hiç araştırmadım.
Bilmiyorum
Korku filmlerini sevmem
Etmeye devam ediyorum Ezrealcim
Ettim eee nasıl yapılıyormuş
Ediyiimmi bilemedim simdi.
Ermedim
Etmedim
Ettim evet
Emek işi
Hayır..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?