Hulusi Kentmen'le
Münir Özkul'la
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şimdi şu satırları Neşeli Günler ve Gülen Gözler filmlerinin müziğini dinleyerek yazıyorum, ah nostaljiye gitmek istiyorum yazarken çünkü, ay ben ikisine de bayılıyorum, hatta üçüne de bayılıyorum, Adile Naşit bebek sesini bile, bebek ağlamasını bile taklit edecek kadar usta bir oyuncu, sanırım Davaro filminde bebekler ağlıyordu, işte oradaki bebek ağlamalarını Adile Naşit yaptı, usta bir yetenek, hayran kaldım, büyüleyici, insan Adile Hanım'dan el alsa devleşir sahnede. Adile Hanım'ı en çok Münir Özkul'a yakıştırıyorum, halbuki nasıl olur ya, halbuki görsel olarak Hulusi Kentmen'e daha yakın kendisi, afedersin Münir Özkul'la deveyle cüce gibiler lakin Hulusi Kentmen de Adile Naşit de tombiş, şeker, tonton kişiler, aslında görsel olarak o ikisi daha çok yakışıyor birbirlerine lakin biz ilk defa insanları belki de görsel olarak yakıştırmıyoruz, birlikte yol alırken, oynarken tadına doyamadığımız Münir Özkul ve Adile Naşit, biz onların kavgalarını çok sevdik, ay kafam karıştı, kendi kafamı kendim karıştırdım, şöyle söyleyim o vakit;görsel olarak Adile Naşit ve Hulusi Kentmen çok yakışıyorlar birbirlerine lakin filmlerdeki uyum olarak ve aile saadetini yansıtma olarak Adile Naşit ve Münir Özkul çok yakışıyor birbirlerine diyorum.
Şimdi çözdüm sebebini düşündükçe, neden aslında görsel olarak birbirinden alakasız o iki tatlışı birbirine yakıştırma sebebimiz aslında; anneliği en çok Adile Naşit'te gördük ve en çok babalığı da Münir Özkul'da gördük, onun için hepimiz Adile Naşit'in yanına en çok Münir Özkul'u yakıştırdık, görsel olarak uyumsuzluklarına rağmen hem de. Ah Münir Özkul babalık rolünü öyle güzel oynadı ki, baba gibi babaydı, bakışlarından babalık akıyordu, Hababam Sınıfı'nda okul müdürüne öğrencilerinin hakkını savunurken ''evlatlarım''dedi Hababam Sınıfı için ve baygınlık geçirdi, birisi tam anne, diğeri de tam baba, işte bizler bunun için Münir Özkul ve Adile Naşit'i partner olarak çok yakıştırdık birbirlerine. Hatta öyle ki ben hep Yaşar Usta'nın babam olmasını istemişimdir, Yaşar ustaya kızları saygısızlık yaptığında böyle bir babaya yapılır mı bu dedim, gözleriyle seven, o sevgiyi iliklere kadar histettiren baba gibi bir babasın sen Yaşar Usta, bunun için Adile Naşit'in yanına en çok seni yakıştırdık be adam, ah tabii ki Hulusi Kentmen'e olan sevgim her zaman sonsuz🥰
Ahh bu güzel filmlerimiz... Adile Naşit deyince insanın yüzünde tatlı bir gülümseme, yüreğinde sıcaklık oluşuyor. 😂 Koca bir sevgi kelebeği ya sanki o kadın. Ne tatlı bir insandı!
Bana kalırsa Münir Özkul’la müthiş bir uyumları vardı. Hani o mahallenin tatlı anne-babası gibi bir his veriyorlardı! "Bizim Aile" ya da "Neşeli Günler" filmlerini düşün... Adeta ekrandan çıkan bir sevgi seli! Hulusi Kentmen de efendiliğiyle harikalar yaratıyordu ama Münir Özkul’la Adile Naşit’in enerjisi bambaşka. Onlar ekranın aşırı tatlı çilingir sofrası gibiydiler! 😂
Eee senin favorin hangisi? Bu sorular öyle hüzne yer bırakmaz, nostalji ruhunu şaha kaldırır! ❤️
Ramazanda çilingir sofrası ne alaka
Cevap
5Cevap
En cok Münir Özkul ile aile filmlerinde gördüğümüz için oyle yakistigini düşünüyorum.
Vefat eden değerli sanatçılarımız her zaman eserleriyle anılacaktır.
ikiside
Münir ozkulla
münür özkul
Münir ile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?