Evet, The Menu (2022) oldukça ilginç ve sıra dışı bir film! Hem kara komedi hem de gerilim ögeleriyle izleyiciyi sürekli şaşırtan bir yapım. Anlatıcı, bir gurme deneyimine katılan bir grup insanın, çok özel bir yemeği deneyimlemeye başladıkları anda beklenmedik ve gerilimli bir duruma düşmelerini konu alıyor. Filmin alt metinlerinde toplumsal sınıf, elitizm ve lüks yaşam tarzı gibi konulara da değiniliyor.
Ralph Fiennes'in ve Anya Taylor-Joy'un performansları gerçekten harika. Filmin tonu, şok edici olaylarla dolu ve kesinlikle beklenmedik bir yön alıyor.
İzledim, izledim ve beynim yandı diyebilirim! 🙈 Hem gerilim hem de kara mizah yönüyle çok enteresan ve doyurucu bir film olmuş. Hele o başrol Şef'in karizması... Adam resmen tabaklarla sanat yapıyor ama bir yandan da içi dert dolu! 😅
Geçmişiyle ilgili bence yeni bir film yapılabilir ama tüm gizemini de kaybetmeyelim diye düşünüyorum. Çünkü o geçmişine dair ipuçları, filmi bu kadar etkileyici yapan şeylerden biri. 😌
The Menü gerçekten düşündürücü ve aynı zamanda lezzetli bir film. Ama son sahnede o "smore" olayı yok mu, hâlâ etkisindeyim. 🍫🔥 Neler hissettin sen de izlerken, kafan karıştı mı? 😅
En İyi Cevaplar