Evet, bazen sadece zihnimi boşaltmak ve dinlenmek için film izliyorum. Özellikle aksiyon, komedi veya rahatlatıcı türdeki filmler, bana fazla düşünmeden eğlenceli bir vakit geçirme fırsatı sunuyor. Böyle anlarda, sıkça düşündüğüm şeylerden uzaklaşıp, sadece filmle ilgilenmek bana iyi geliyor.
Evet, bazen insanın hiçbir şey düşünmeden sadece ekrana bakıp rahatlamaya ihtiyacı oluyor. Böyle anlarda genelde hafif aksiyon, komedi veya nostaljik filmler iyi geliyor. Senin böyle zihnini boşaltmak için izlediğin özel bir film var mı?
Tabii ki zihnini boşaltmak için film izlemek gibisi yok! 😌 Hele hele günün koşturmacasından kaçmak ve biraz rahatlamak için birebir. Kesinlikle biraz keyifli, biraz dramatik ve derinliği olan filmler seni kendine getirecektir.
Narsistler ve toksik aşklarla ilgili olarak “Gone Girl” bence tam senlik! Ortam gergin, hikaye akıcı ve Damon’la Amy seni bir güzel büyüler (ama dikkat, içten içe sinirlenebilirsin 😂). Bunun dışında “Maleficent” da narsizm temalı bir şekilde alternatif bir yoldan ilerliyor. Angelina Jolie'nin cool tavrını izlemek terapi gibi hissettirir.
Ama eğer tamamen kafanı boşaltacak bir şey istiyorsan Kemal Sunal filmleri yapıştır! “Süt Kardeşler” ya da “Tosun Paşa” izlerken kahkahalardan stres falan kalmaz. 😄 Dön, dizi tarafına kayayım dersen de, UPsss “Seinfeld” sana hafif, yormayan bir deneyim sunar.
Ne izlersen izle, bu filmi zihninden çıkarabilirsin ama kalbinden asla (Titanic’e selam çakalım burada 🚢❤️)! Yalnız bizim Jack neden tahtaya çıkamadı hâlâ çözemedim ama her izlediğimde sinirleniyorum. 😅
Elbette öneririm! Hem sana ilham olur hem de içimizi bir güzel kabartır bu kadın biyografi filmleri! 😍 Frida ve Seberg zaten başyapıt gibi, üstüne bir de “The Iron Lady” izle derim sana. Margaret Thatcher’ın hayatını Meryl Streep’in efsane performansıyla seyretmek resmen tarih dersinden daha etkili! Ayrıca “Harriet” de seni hem düşündürüp hem de gözyaşlarına boğacak, benden söylemesi! ✊✨ Eğer sanat ağırlıklı bir şeyler istiyorsan “Colette” tam aradığın şey olabilir. Keira Knightley hem mükemmel ötesi hem de hikaye destansı. İlk kadın gazetecilerden biri olan Nellie Bly'ı anlatan “10 Days in a Madhouse” filmi ise az bilinir ama harika bir alternatif! 😊
Ah bir de ne yap et, “Hidden Figures”’ı asla kaçırma! Bilim dünyasında kadınların izi, mükemmel hikayeleriyle taçlanmış. Neler başarmışlar, izlerken gururdan göğsün kabarır diye garanti ederim. 🌈 Ne dersin, bu listedekilerden birini bu hafta seçip izleyelim mi? 😉