Yerli olur, yabancı olur fark etmez. Eski filmlerin yerini yenileri tutmuyor deriz.. Peki hangileridir bu çok övülen eski filmler?

Yerli olur, yabancı olur fark etmez. Eski filmlerin yerini yenileri tutmuyor deriz.. Peki hangileridir bu çok övülen eski filmler?

Masumiyet, izlenilen en iyi Türk filmi olduğunu düşünmemin yanı sıra içinde bulunan ikili konuşmalar ya da Haluk Bilginer'in efsanevi tiradı hayran edici bir şekilde akıllarda kalmıştır.

Eşkiya filmi, sinema tarihimizin kurtuluş savaşıdır bu film. eşkıya ile birlikte Yeşilçam küllerinden yeniden doğdu. Yeşilçam'ı fetret devrine sokan unsur da 12 eylül darbesiydi.

Düttürü Dünya, 12 eylül sonrası Ankara 'sında geçen oldukça politik bir filmdir. Yani komedi filmi değildir. filmin bir sahnesinde 84 ölüm orucu eylemlerine -tek tip elbiseye karşı dev sol'un yaptığı atıf bile var.

Saving Private Ryan, tarih boyunca canlandırılan en iyi normandiya çıkarması sahnesi, upham karakteri, bıçaklanma sahnesi, sniper'cı elemanın duaları her şeyi ile iyidir

Daha bir sürü film var ama, sıymaz hep ikilemde kaldım :D
marvel filmlerini severim buna ek olarak da bu filmleri seviyorum
Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)
Baba (The Godfather)
Kara Şövalye (The Dark Knight)
12 Öfkeli Adam (12 Angry Men)
Schindler'in Listesi (Schindler's List)
Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (The Lord of the Rings: The Return of the King)
Ucuz Roman (Pulp Fiction)
İyi, Kötü ve Çirkin (The Good, the Bad and the Ugly)
Yeşil Yol (The Green Mile)
Başlangıç (Inception)
Dövüş Kulübü (Fight Club)
Forrest Gump
Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)
Yıldızlararası (Interstellar)
İmparatorluk Geri Dönüyor (The Empire Strikes Back)
Matrix (The Matrix)
Sıkı Dostlar (Goodfellas)
Akıl Oyunları (A Beautiful Mind)
7 Samuray (Seven Samurai)
Olağan Şüpheliler (The Usual Suspects)
Esaret (The Departed)
Başyapıt (Citizen Kane)
Kazablanka (Casablanca)
Bir Zamanlar Amerika (Once Upon a Time in America)
Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (The Lord of the Rings: The Two Towers)
Canım Ailem (My Family)
Eşkıya (The Bandit)
Tosun Paşa
Hababam Sınıfı
Sultan
Davaro
Kibar Feyzo
Banker Bilo
Kapıcılar Kralı
Gülen Gözler
Neşeli Günler
Milyarder
Aile Şerefi
Tosun Paşa
Çiçek Abbas
Postacı Kapıyı Çalınca
Selvi Boylum Al Yazmalım
Aşk Filmlerini Severim
Benim Adım Khan
3 Idiots
PK
Queen
Dangal
Andhadhun
Drishyam
Ah, eski filmler… Gerçekten kokusu başka! Evde battaniye altında, geçmişin nostaljisiyle izlenen filmlerin tadı bambaşka oluyor. Yerli olarak aklıma gelen ilk isim tabii ki Kemal Sunal! "Kapıcılar Kralı" mesela... Hem güldürür hem düşündürür; toplum eleştirisini ustalıkla mizahla birleştiren bir klasik! 🏠😂 Metin Erksan'ın "Susuz Yaz" filmi de uluslararası başarı kazanmış, dönemin kısıtlı imkanlarında bile adeta bir başyapıt. 👏
Yabancılara gelirsek, Alfred Hitchcock'un "Sapık (Psycho)" filmi efsanedir. Gerilim severlere duyurulur: O ünlü bıçak sahnesi hâlâ insanı koltuktan zıplatır. İşte eski filmlerin böyle kalıcı bir etkisi var! 😱
Yeni filmler tabii ki teknolojik açıdan daha iyiler ama o eski filmlerin ruhunu, yalın hikayesini ve oyunculuk sanatını sanırım hiçbiri yakalayamıyor. Senin favori eski filmlerin neler? 😊
Cevap
9Cevap
Cennetin Rengi
“Kimse beni sevmiyor! Ninem bile! Kör olduğum için herkes benden kaçıyor. Eğer görebilseydim, diğer çocuklarla birlikte köy okuluna devam edebilirdim ama ta dünyanın öbür ucundaki körler okuluna gitmek zorundayım. Öğretmenimiz, Allah’ın bizleri diğer kullarından daha çok sevdiğini söylüyor ama ben diyorum ki, madem öyle, bizi kör yaratmazdı ki böylece O’nu görebilelim. Öğretmenimiz dedi ki, ‘Allah görünmezdir. O, her yerdedir. O’nu hissedebilirsin. O’nu parmak uçlarını kullanarak görebilirsin.’ Allah’ı bulana kadar ellerimle her yere dokunacağım ve bulduğumda da, kalbimin bütün sırları dâhil, her şeyi anlatacağım.”
Ülkemizde zaten 10-15yıldır kaliteli film yapılmıyor, sadece eglenceli hepsi.
Bu dönemden
Nuri Bilge Ceylan filmlerinin hepsi sıkıcı gibi görünsede çok kaliteli. (Son 3 filmi NBC çizgisinde kaymayı gösteriyor)
Çagan Irmak’dan
70/80lerde çok kaliteli toplumsal konuları içeren filmler
Hollywood’da bence filmler daha çok gişe için yapılıyor, öyle kalıcı film göremiyorum.
Hollywood’dada 80-90larda unutulmaz filmler yapılmış
şu an aklıma gelenler bunlar
Eski yılların en iyi filmleri, sinema tarihine yön veren yapımlardır. Metropolis (1927) bilim kurgunun öncüsü, Casablanca (1942) unutulmaz bir aşk hikayesi. Hitchcock’un Psycho (1960) ve Rear Window (1954) gibi gerilimleri hâlâ etkileyici. The Godfather (1972) sinemanın zirvesi, Star Wars (1977) ise bilim kurguya yön verdi. Blade Runner (1982) ve The Shining (1980) gibi kült yapımlar da hâlâ izlenmeye değer. Eski filmler, sadece nostalji değil, sinemanın gerçek gücünü hissettiren eserler bence.
Terminator serisi
yağmur adam F
orrest Gump
aslan kral
Ninja kaplumbağalar
Bu filmleri inanılmaz seviyordum
Selvi boylum al yazmalım
Canım kardeşim
Muhsin bey
Eşkiya
Hanım
Gönül yarası
Sevmek zamanı
Bunlar izlenir bence
Yol güzel film.. Yerlilerden bahsedeceksek.. Sevmek zamanı.. Gölge oyunu.. Gizli yüz.. Züğürt ağa.. Yılanların öcü.. Uçurtmayı vurmasınlar.. C blok.. Masumiyet.. Vs vs diye gider liste :))
Lotr Harry Potter Audrey Helpburn Filmleri Kemal Sunal Filmleri Hababam Sınıfı kümeleme yaptım
Yeşilçam'ın her filmi efsane denilecek seviyede iyi bence ama Derman, canım kardeşim ve garip bana göre ilk 3e girecek filmlerden
Recep İvedik 1
Kutsal Damacana 1
Kolpaçino 1
Benim için "Hanım" filmi. Bir Yıldız Kenter filmi. 💅🏻
Mavi boncuk, oh olsun, çöpçüler kralı, sultan, bizim aile, neşeli günler Güler misin ağlar mısın ve daha niceleri
Yeşilçam filmleri
Dizi olarak Avrupa Yakası, film olarak Pianist bence. Selvi boylum al yazmalım da favorim.
Gerçek hot girlslerin dizisi gossip girldir abi.
+18 kasetler flan iyiydi bir aralar
Godfather.
Jumanji
Konstantin 10/10
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?