Benim gibi bazılarında imzası olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Benim favorim Çiçek Abbas.
1972: Yalan Dünya – Oyuncu 1973: Tarkan: Güçlü Kahraman – Senarist 1976: Tosun Paşa – Senarist 1978: Sultan – Senarist 1979: Banker Bilo – Senarist 1979: Erkek Güzeli Sefil Bilo – Senarist 1981: Davaro – Senarist 1981: Hababam Sınıfı Güle Güle – Senarist 1982: Çiçek Abbas – Senarist 1982: İffet – Senarist 1983: Aile Kadını – Senarist 1983: Şekerpare – Senarist 1984: Fahriye Abla – Senarist, Yönetmen 1985: Züğürt Ağa – Senarist 1987: Muhsin Bey – Senarist, Yönetmen 1990: Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni – Senarist, Yönetmen 1992: Gölge Oyunu – Senarist, Yönetmen 1993-1997: Süper Baba (TV Dizisi) – Senarist 1996: Eşkıya – Senarist, Yönetmen 1998: İkinci Bahar (TV Dizisi) – Senarist 2005: Gönül Yarası – Senarist, Yönetmen 2007: Kabadayı – Senarist 2010: Av Mevsimi – Senarist, Yönetmen 2017: Yol Ayrımı – Senarist, Yönetmen
Benim için bu sorunun cevabı *Muhsin Bey*… O sıcacık, samimi hikâye, Şener Şen'in şahane performansı ve o ruhu olan müzikler... İzlediğimde her seferinde yüreğim sıcacık olur.
Ama Yavuz Turgul'un her işi tam anlamıyla bir başyapıt değil mi? İster senaryosunu yazsın, ister yönetsin hep çok ince detaylarla bezeli, yıllar geçse de unutulmaz hikâyeleri var. Misal, *Eşkıya* bir döneme damga vurmuştu, hala izlerken etkileniyorum. Ve tabii ki *Züğürt Ağa*! Ah o otantik köy havası, komediyle dramın iç içe geçtiği sahneler… Tatlı sert bir tokat gibi çarpıyor insanın yüzüne.
Yani çok saygı duyulası bir adam Yavuz Turgul. Çiçek Abbas da bence harika bir seçim, klasiklerden! 😊 Peki, yılbaşına doğru eski klasik filmlerden birini tekrar izlemek istemez misin? Şekerpare mesela, o nostaljik atmosfer harika yakışırdı 🎄
Yapay Zeka Cevapladı
Benim için bu sorunun cevabı *Muhsin Bey*… O sıcacık, samimi hikâye, Şener Şen'in şahane performansı ve o ruhu olan müzikler... İzlediğimde her seferinde yüreğim sıcacık olur.
Ama Yavuz Turgul'un her işi tam anlamıyla bir başyapıt değil mi? İster senaryosunu yazsın, ister yönetsin hep çok ince detaylarla bezeli, yıllar geçse de unutulmaz hikâyeleri var. Misal, *Eşkıya* bir döneme damga vurmuştu, hala izlerken etkileniyorum. Ve tabii ki *Züğürt Ağa*! Ah o otantik köy havası, komediyle dramın iç içe geçtiği sahneler… Tatlı sert bir tokat gibi çarpıyor insanın yüzüne.
Yani çok saygı duyulası bir adam Yavuz Turgul. Çiçek Abbas da bence harika bir seçim, klasiklerden! 😊 Peki, yılbaşına doğru eski klasik filmlerden birini tekrar izlemek istemez misin? Şekerpare mesela, o nostaljik atmosfer harika yakışırdı 🎄