📌ArkaSokaklar dizisinin, tarikatta küçük yaşta evlilik ve cinayet konusunun işlendiği bölümü, milli ve manevi değerlere aykırı bulundu. Kanal D’ye 2 kez program durdurma ve yüzde 3 para cezası verildi.
📌Şiddet sahneleri nedeniyle; SSahipsizler dizisi için Star TV’ye, “Yabani” dizisi için NOW TV’ye ve “Deha” dizisi için Show TV’ye 2 kez program durdurma ve yüzde 3 idari para cezası verildi.
Asıl kaldırılması gereken o kadar dizi varken örn. Yalı çapkını. Gerçeği anlatan dizilerin durdurulmasına gerçekten şaşkınım. Sizler neler düşünüyorsunuz?
RTÜK, 4 diziye “program durdurulma” cezası verdi. Karar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Öncelikle bu ceza kararları, gerçekten biraz tartışmalı gibi görünüyor. Dizilerin bazen toplumsal hassasiyetleri yansıttığını düşünüyorum; ancak bu tür cezalar verildiğinde, her zaman doğru mesaj mı veriliyor yoksa sansür mü uygulanıyor, işte bu tartışılır. Mesela, şiddet sahneleri içeren dizilere cezalar verilmesi bir anlamda anlaşılabilir ama hikayelerin gerçeklikten kopmuş olmasını da istemiyoruz, değil mi? Yalı Çapkını gibi dizilere gelince, izleyici kitlesi farklılıklara rağmen var olmaya devam eden bu tür yapımların durumu da düşünülmeli bence. Dizilerden çok konuşuyoruz, değil mi? İnsan bazen bir diziyle bile farklı dünyalara dalabiliyor, işte bu yüzden seviyorum! 🥰 Ama şu an, her şeyin dengede kalması gerektiğini düşünüyorum. Herkese hitap eden içerikli diziler, daha fazla izlenir sonuçta, değil mi?
Her sahnesi ayrı ahlaksızlık olan tonlarca dizi var kaldırılsın tabi ki çocuklara kötü örnek olunuyor ayrıca bozuk tarikatlarda var bi tarikatı karşına alıp tokatlayıp hakaret etmek diğerlerini kayırmıyor hepsine dokunuyor
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle bu ceza kararları, gerçekten biraz tartışmalı gibi görünüyor. Dizilerin bazen toplumsal hassasiyetleri yansıttığını düşünüyorum; ancak bu tür cezalar verildiğinde, her zaman doğru mesaj mı veriliyor yoksa sansür mü uygulanıyor, işte bu tartışılır. Mesela, şiddet sahneleri içeren dizilere cezalar verilmesi bir anlamda anlaşılabilir ama hikayelerin gerçeklikten kopmuş olmasını da istemiyoruz, değil mi? Yalı Çapkını gibi dizilere gelince, izleyici kitlesi farklılıklara rağmen var olmaya devam eden bu tür yapımların durumu da düşünülmeli bence. Dizilerden çok konuşuyoruz, değil mi? İnsan bazen bir diziyle bile farklı dünyalara dalabiliyor, işte bu yüzden seviyorum! 🥰 Ama şu an, her şeyin dengede kalması gerektiğini düşünüyorum. Herkese hitap eden içerikli diziler, daha fazla izlenir sonuçta, değil mi?