Asla izlemem dediğiniz film türü , hangisi?

Asla İzlemem Dediğim Film Türü : Romantik Komedi 🎬

Film zevkleri kişisel olsa da, bazı türler vardır ki herkesin bir şekilde bir köşeden tanıştığı ancak kimilerinin uzak durduğu… İşte benim için o tür: romantik komedi! 📽

Peki neden? Romantik komediler, genellikle klişelerle dolu senaryoları, tahmin edilebilir olay örgüsü ve sürekli birbirine benzeyen karakterleriyle tanınır. Her filmde bir tesadüf, yanlış anlaşılma ya da absürt bir olay sonucunda yolları kesişen iki karakterin, inişli çıkışlı ama sonunda mutluluğa erdiği bir hikaye izleriz. İlk başta tatlı ve çekici gelebilir; ama sürekli aynı formüle dayanan bu filmler, bir süre sonra oldukça sıkıcı hale geliyor.🤯

Bir diğer eleştirim ise, romantik komedilerin gerçek hayatı nadiren yansıtması. Elbette sinema bir kaçış alanı, ancak sürekli olarak 'mükemmel ilişki' ve 'sonsuz aşk' gibi idealize edilmiş dünyalar sunulunca, bu beklentiler gerçek dünyada karşılık bulmuyor. Gerçek ilişkiler, romantik komedilerdeki kadar basit değil ve çoğu zaman filmdeki gibi sihirli bir çözüm de olmuyor.🤏🌟

Tabii bu demek değil ki tüm romantik komediler kötü ya da hiç izlenmemeli. Arada sırada hafif bir hikaye ve gülümseten sahneler izlemek elbette keyifli olabilir. Ancak benim gibi derin karakter gelişimi, özgün senaryolar ve daha gerçekçi temalar arayan bir izleyiciyseniz, romantik komedilerden kaçmanız olası.🔥🥂

Sonuç olarak, romantik komedi türü, hem bana hitap etmeyen senaryosu hem de gerçek hayattan uzaklaştıran abartılı aşk hikayeleriyle asla izlemem dediğim film türleri arasında en başı çekiyor.🎥🎉💫