Kırmızı Oda dizisini oldukça başarılı buldum♥️ O dizi bizlere bambaşka hayatların olduğu pencerelerin kapısını açtı, ücretsiz terapi aldık hepimiz resmen. Buzdağının arkasını gösterdi o dizi bizlere. Tuhaf diye yadırgadığımız insanların nelerle cebelleştiğini gördük, belki kendimizi de gördük, kendimize de rastladık dizideki ayrı ayrı hayatları, karakteri gördükçe, izledikçe. Empati duygumuz gelişti Kırmızı Oda dizisiyle. Gülseren Budayıcıoğlu'na müteşekirim, O'nun vesilesiyle farklı bir yapım gördük, üstelik gerçekti. Kırmızı Oda dizisi benim için bambaşka bir dizi. Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi kitabından esinlenmiştir, bambaşka hayatları bize tanıttığı için, bize kendimizi gösteren bir ayna olduğu için, bizi anladığı ve anlamamıza, kendimizi anlamlandırmamıza vesile olduğu için başta Gülseren Budayıcıoğlu'na ve dizide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi ki Gülseren Budayıcıoğlu bizlere Hayatın Sesini☺💜 duyurdu da biz de kendi sesimizi duyabildik
Kitapta anlatılan hikaye örgüsünü, günümüze harmanlayıp uyarlayan, kendinden de bir şeyler katan bir senaristin kaleminden çıkmışsa o proje, yönetmen ve oyuncuların da uyumları tam ise, o projenin başarılı olması sürpriz değildir.
Genel anlamda evet. Önce kitapları okuyan pek çok kişi beğenmez ama ben sadece filmlerini izlediğimden olsa gerek, kitap veya kısa hikaye uyarlaması olan filmleri seviyorum.
Şöyle ki, kitabını okumadan filmi izlersem derim ki güzel yapım. Fakat kitabı okuduktan sonra filmi izliyorsam ister istemez olay örgüsünde değişiklikler, eksik sahneler ve hikayede kopukluklar oluyor. Buda hikayenin tamamını bildiğin için can sıkıyor.
Kitaplardan uyarlanan film ve dizileri genelde severim, ama tabii ki başarı oranı değişebiliyor. Bazıları gerçekten harika oluyor ve kitabın ruhunu çok iyi yansıtıyor. Mesela "Pride and Prejudice" (Aşk ve Gurur) tam bir efsane oldu. Hala bayıla bayıla izlerim. Ama bazen de beklentinin altında kalabiliyor, çünkü kitaplarda hayal gücümüzle yarattığımız dünyayı birebir görmek zor oluyor.
Yeni uyarlamalar genelde daha fazla bütçe ve teknoloji ile yapıldığı için etkileyici olabiliyor. Flörtümle de böyle uyarlamaları izleyip, sonrasında kitapla kıyaslayarak eğleniyoruz, bayağı keyifli oluyor. 😂
Amaaa mesela Kemal Sunal filmlerinin ruhunu yansıtmak gerçekten zor olurdu. Kendi karakter alemine sahip çünkü. 🍿😊
Sonuç olarak, başarılı olanlar da var, olmayanlar da. Senin favori kitabından uyarlanan bir dizi ya da film var mı?
Kitaptaki o etmiyi veremiyolar başka bi dünya gibi geliyo bence aynı heyecanı yakalayamiyo okuyucuyla izleyici ama gene de 7/10 başarı oranı var genel anlamda
Evet Gülseren budayıcıoğlu yazarı kitapları diziye çevirmişler güzeldi. Bir de Kral kaybederse kitabi dizi/filmi çevirse çok iyi olur. O kitabı bayıldım.. gerçek hayatta yaşanmış hikaye.
Stephen kingin tüm kitapları efsaneleşmiş zaten onun haricinde guguk kuşu, mor yıllar, selvi boylum al yazmalım, uçurtma avcısı, uçurtmayı vurmasınlar, muhteşem gatsby, Benjamin buttonun tuhaf hikayesi, bizi ayıran nehir, çılgın kalabalıktan uzakta, sevgili John... Daha aklıma gelmeyen birçok film/dizi var bence çoğu başarılı eğer kitaba sadık kalınarak yorumlanırsa
Hayır orjinali kitap olan uyarlamalar genelde iyi yapımlar olmuyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Yok okuduğun kitap bile anlamını yitiriyor bu sefer. Uçurtma avcısını okumuştum yıllar önce filmi çıkarken çok sevindim ama keşke izlemeseydim kitaptaki o hislerim bile gitti