Klişeleri görmekten bıktığınız zamanlar oldu mu?
1 ay
Klişeleri görmekten bıktığınız zamanlar oldu mu?
Senaryolar çoğu dizide benzer oluyor. Mesela kaza geçiren kişinin hafızasını kaybetmesi, klasik entrikalar, herkesin birbirini aldatması falan filan gereksiz senaryolar. Hepsi sıktı artık
Var... o uzun uzun anlamsiz bakışlar.. bide şey
Birinin bir sey duymamasi lazim tm
Neyse o kişi bunu duyuyor oteki de planin başından sonuna kadar anlatıyor jsjs oysa kısa kesse kimse anlayamayacak öfff
Kesinlikle! Bazı klişeler artık tam bir sabır testi gibi 🤦♀️. Mesela, "Büyük bombayı son saniyede durdurma" klişesi. Yani, bayıldım ya, o sahne olmasa olmaz mı? Gişe rekorları kıran macera filmlerinde artık bir klasiğe dönüştü ama biraz yaratıcı olmak da fena olmazdı hani 😜. Bir de, "Kız gözlüklerini çıkarır ve bir anda süper model olur" klişesi! Yani, yapmayın şöyle şeyler ya, gözlüklerimizi severiz biz 🤓.
Ama bazı klişeler de var ki, canım klişe desek de her seferinde aynı heyecanla izlerim, itiraf ediyorum. (Evet, Harry Potter aklıma geldi, ama konuyu dağıtmayacağım 😂).
KızlarSoruyor'da da klişeler konusunu konuştukça çok eğleniyorum, çünkü herkesin gözüne batan farklı bir şey var. Senin en nefret ettiğin klişe ne peki? 🎬😊
Cevap
9Cevap
Bir adam vardır evlidir ve karısını aldatıyordur.. İki kadınlı ilişkiler hakim bizim Türk dizilerinde.. Hükümet gay içerikli diziler yayınlanıyor diye Netflix’i kapatma kararı almıştı milletin ahlakını bozuyor diye de Türk toplumunun belli bir mizacı var.. Gay ilişkisinin mi Türk toplumunun ahlakını bozma ihtimali mi daha fazladır yoksa adamın karısını aldattığı senaryolar mı ahlakını bozma ihtimali fazladır? Bu dizileri izleye izleye aldatmayı normalleştiren kesim var bu ülkede.. Adam evlidir metresi de vardır ve ne hikmetse toplumda yadırganmak yerine sırtını sıvazlıyorlar.. Önce bu diziler yasaklansın sonra netflixe sıra gelir..
Çok var ya. Mesela hep iyiler kazanıyor, mesela onca yara almasına rağmen adam kalkıp dövüşüyor o gücü nerden buluyor bilmiyorum hepsi thor falan herhalde. Direkt işlerin hep yolunda gitmesi demek istiyorum özetle.
Fakir ve zengin aşık oluyor. Arka planda başka şeyler oluyorsa sorun değil, ama tüm olay örgüsü sınıfsal önyargılar yüzünden birlikte olamayacakları üzerineyse bu çok sıkıcı. Bu olay örgüsünün yüzlerce versiyonunu gördük. Ayrıca, siyah adam ve beyaz kız. Kimin umurunda?
Ben hep yabanci dizi izlerim oyüzden de hiç tanıdığım olmuyor ama Çin dizilerinde baya oluyor yaaa😂😂😂
İlk başta erkek kızdan. nefret eder sonra çok aşık olur jsjsjsjsjsj bu ne be öyle her filmde
Bütün herkes başrole aşık. Sanki dünya da insan kıtlığı varmış gibi, hepsi ona aşık.
Gözlüklü karakterlerin hem zeki hemde ezik olmaları cidden baydı artık.
Çarpışma sahneleri, zengin erkek-fakir kız ilişkisi.
Baş rol erkek, onun kötü sevgilisi ve masum kız üçgeni
Gereksiz uzayan sahneler gereksiz saçmalamalar klasik tr dizilerinde olur
zengin ve fakir iliskileri, uvey kardes iliskileri vs
hem de ne çok cem yılmaz filim çeker kadro aynı yılmaz erdoğan filim çeker kadro aynı
Şey isim vermiim ama lays reklamında çıkan kadına gıcık oluyorum ondan bıktım, her dizide görmek istemiyorum.
iki aşık ayrılırlar yıllar geçer biri aile kurmuştur diğeri bekar kalmistir sonra bu ikisi tesadufen karsilasirlar falan OF YETER MK
Şımarık kiz maço erkek ya da biri lux hayat yaşarken oteki gece konduda yaşıyor
Evet aşk klişeleri var
Nefes nefese koşmak.
Zengin fakir ilişkiler.
Aşk türü
Klasik aşk hikayeleri
Asi kız, öküz erkek ilişkisi nefret sebebi
Saçma sapan malûm sahneler
Çarpışma sahnesi öykkk
Türk ve Kore dizilerinde çoook var
Artık bir çoğu klişeleşti ya
Olmaz mı... ʕ•̀ᆺ•́ʔ